DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. maijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgā būs bezmaksas atbalsta grupas vientuļajiem vecākiem

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Vecākiem, kuri bērnus audzina vieni vai bez otra vecāka klātbūtnes, Rīgā tiek veidotas īpašas atbalsta grupas, kurās viņi saņems emocionālu atbalstu un uzzinās, kā saprast un atbalstīt bērnu, kā rūpēties par savu pašsajūtu, kā veidot attiecības un karjeru. Atbalsta grupas tiks veidotas vairākās Rīgas apkaimēs.

Dažādu iemeslu dēļ trešā daļa Latvijas bērnu aug ģimenēs, kur vecāki dažādu iemeslu dēļ nav kopā. Šādās ģimenēs vecāki sastopas ar papildus izaicinājumiem. Atbalsta grupā vecākiem, kas audzina bērnus vieni vai atsevišķi, būs iespēja satikties ar citiem vecākiem līdzīgā situācijā, dalīties pieredzē, sniegt un saņemt atbalstu no citiem vecākiem un grupu vadītāja, sertificēta psihologa. Vecāki iegūs zināšanas, kā atrast resursus sevī, apkārtējos un radīt drošu un labvēlīgu vidi sev un bērniem.

Līdzšinējās atbalsta grupās iezīmējušās vairākas tēmas, kas aktuālas daudziem vecākiem, tādēļ atbalsta grupās tiks runāts par to, kā saprast un atbalstīt savu bērnu, kā parūpēties par sevi, savu pašsajūtu, kā veidot drošas un cieņpilnas partnerattiecības turpmāk, kā veidot karjeru un rast finansiālu drošību.

Pirmā atbalsta grupa sāks darboties 27. maijā, tikšanās būs pirmdienās, astoņas nedēļas pēc kārtas, no plkst. 16.30 līdz 18.30, krīzes centra „Skalbes” telpās (Tērbatas ielā 69). Grupu vadīs sertificēta psiholoģe, kognitīvi biheiviorālās terapijas (KBT) terapeite Liene Stērniniece.

Otrā atbalsta grupa satiksies 19. jūnijā, tā darbosies otrdienās, astoņas nedēļas pēc kārtas, no plkst. 17.00 līdz 19.00, Brīvības gatvē 197a, Rīgā. Grupu vadīs psiholoģe, Mg. psych, Mg. sc. soc. Inese Elsiņa.

Nepieciešams iepriekš pieteikties, aizpildot reģistrācijas anketu mājas lapā: www.berniemdraudzigi.lv. Dalība nodarbībās Rīgas iedzīvotājiem ir bez maksas.

Informāciju sagatavoja: Gunta Purvēna, RD Labklājības departamenta Apmācību un informācijas sektora galvenā speciāliste, tālr.: 67105680; e-pasts: gunta.purvena@riga.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI