DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. maijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Iedzīvotāji valdībai lūdz valsts līdzfinansējumu Alūksnes sporta un izglītības centra būvniecībai

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Alūksnes pilsētas Bērnu un jaunatnes sporta skolas audzēkņu vecāki, kā arī sportu un veselīgu dzīvesveidu atbalstoši iedzīvotāji un vienkārši novada patrioti vērsušies ministrijā ar lūgumu piešķirt finansējumu Alūksnes sporta un izglītības centra būvniecībai.

Vēstule adresēta Latvijas Republikas Ministru prezidentam Arturam Krišjānim Kariņam un Izglītības un zinātnes ministrei Ilgai Šuplinskai. Tajā atkārtoti norādīts stāvoklis, kādā atrodas ēka un iemesli, kādēļ būtu jāpiešķir finansējums.

Alūksnes sporta skolas pašreizējā galvenā bāze - sporta angārs - ir morāli un fiziski novecojusi, vairākas treniņiem nepieciešamas sporta bāzes, kas tikai daļēji ir piemērotas mūsdienīgai sportošanai, tiek īrētas no citām iestādēm, uzņēmumiem un privātpersonām. Alūksnes pilsētas un novada bērni ir sportot griboši, jo trenēties sporta skolā arī tik nemotivējošos apstākļos ir izvēlējušies vairāk nekā 400 bērni, un viņi ir pelnījuši 21. gadsimtam atbilstošu infrastruktūru, - uzsver Alūksnes pilsētas Bērnu un jaunatnes sporta skolas direktore Līga Tomsone.

Šobrīd tiek aktīvi vākti paraksti, lai vēlāk tos kopā ar vēstuli nosūtītu ministrijai. Alūksnes novada iedzīvotāji ir aicināti parakstīties par finansējuma piešķiršanu. To var izdarīt Sabiedrības centrā, Dārza ielā 8, Alūksnē un Alūksnes pilsētas Bērnu un jaunatnes sporta skolā, Lielā Ezera iela 24A, Alūksnē.

Pašvaldība cer uz Izglītības ministrijas izpratni un valsts budžeta piešķiršanu jaunam sporta centram, lai nodrošinātu izglītības procesu Alūksnes pilsētas Bērnu un jaunatnes sporta skolai un vispārizglītojošajām skolām.

Latvijas izaugsmei ir svarīga līdzsvarota reģionu attīstība un valsts budžeta atbalsta piešķiršana galvenajai sporta būvei reģionālās nozīmes attīstības centrā Alūksnē, tādējādi stiprinot pierobežas novadu. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI