DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. maijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrs piedalīsies Eiropas Padomes Ministru komitejas sesijā Helsinkos

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 16. un 17. maijā ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalīsies Eiropas Padomes (EP) Ministru komitejas 129. sesijā, kas norisināsies EP prezidējošās valsts Somijas galvaspilsētā Helsinkos.

Šogad EP svin 70. gadadienu, ko svinīgā ceremonijā atzīmēs arī Ministru komiteja. Tāpat sesijas uzmanības centrā būs konflikti un krīzes Eiropā, kā arī izaicinājumi cilvēktiesību, likuma varas un demokrātijas jomās Eiropā, balstoties uz EP ģenerālsekretāra Turbjērna Jaglanna (Thorbjørn Jagland) sagatavoto ziņojumu “Gatavība nākotnes izaicinājumiem – Eiropas Padomes stiprināšana”.

Sanāksmē piedalīsies ārlietu ministri un pārstāvji no 47 Eiropas Padomes dalībvalstīm, kā arī no piecām novērotājvalstīm (ASV, Japāna, Kanāda, Meksika, Svētais Krēsls), Eiropas Savienības un EDSO.

Ministru komitejas sesija katru gadu tiek rīkota EP prezidējošajā valstī. 2018. gadā sesija notika Dānijā, savukārt 2020. gadā to organizēs Gruzija.

Informācijai

Strasbūrā bāzētā Eiropas Padome ir dibināta 1949. gadā, un tā ir vecākā politiskā organizācija Eiropā, apvienojot 47 Eiropas valstis. Eiropas Padomes mērķis ir veidot kopēju demokrātisku un tiesisku telpu Eiropā, nodrošinot tās pamatvērtību – cilvēktiesību, demokrātijas un tiesiskuma – ievērošanu un aizsardzību. Latvija par Eiropas Padomes dalībvalsti kļuva 1995. gadā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI