DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. maijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

SIA "LDz Infrastruktūra" piedalīsies dzelzceļa posma Mažeiķi-Reņģe atjaunošanā

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

VAS "Latvijas dzelzceļš" meitasuzņēmuma SIA "LDz infrastruktūra" valdes priekšsēdētājs Artis Bērziņš 15.maijā, Viļņā, parakstījis vienošanos par dalību dzelzceļa posma Mažeiķi-Reņģe atjaunošanā. Ar Lietuvas uzņēmumu "Vitras-S" parakstītais līgums paredz SIA "LDz infrastruktūra" rīcībā esošās tehnikas izmantošanu sliežu posma atjaunošanas darbos.

Sadarbības līgums par tehnikas nomu noslēgts, pamatojoties uz Lietuvas uzņēmuma noslēgto līgumu ar Lietuvas valsts  dzelzceļu kompāniju AB “Lietuvos geležinkeliai” par šī dzelzceļa posma atjaunošanu.

Abi uzņēmumi sadarbības laikā apņēmušies veikt savstarpējās konsultācijas par dzelzceļa būvniecības tehnoloģiskajiem jautājumiem, kā arī maksimāli izmantot gan pieejamos tehnikas, gan cilvēkresursus, lai pēc iespējas kvalitatīvāk atjaunotu šo stratēģiski svarīgo sliežu ceļu posmu.

Jau 2018.gadā, VAS "Latvijas dzelzceļš" vadībai tiekoties ar naftas pārstrādes kompānijas “ORLEN Lietuva” (OL) vadību, tika apliecināta interese attīstīt sadarbību, kam līdz šim būtisks šķērslis ir bijis dzelzceļa savienojuma trūkums posmā Mažeiķi- Reņģe. Šobrīd OL caur Latviju var pārvadāt ierobežotu kravu apjomu, jo Lietuvas dzelzceļš 2008. gadā nojauca sliežu ceļu savienojumu no Mažeiķiem uz Latviju (caur Reņģi). Kolīdz posms būs atjaunots, puses apņēmušās palielināt kravu apjomu uz dažādiem galamērķiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI