DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. maijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrijas politiskais direktors Belgradā apliecina Latvijas atbalstu Serbijas ES integrācijas procesam

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 15. maijā Belgradā, Serbijā, norisinājās Latvijas un Serbijas Ārlietu ministriju politisko direktoru konsultācijas. Latvijas delegāciju vadīja valsts sekretāra vietnieks-politiskais direktors Jānis Mažeiks, un Serbijas – politiskais direktors Zorans Vujičs (ZoranVujić).

Konsultācijās tika pārrunāti divpusējās attiecības, tostarp vizīšu apmaiņa un ekonomiskās sadarbības veicināšana. Sarunās liela uzmanība tika veltīta Serbijas ES pievienošanās sarunu procesam. J. Mažeiks apliecināja, ka “Latvija atbalsta Rietumbalkānu valstu, citastarp Serbijas, Eiropas perspektīvu un ir gatava arī turpmāk dalīties savā ES integrācijas pieredzē.” Lai Serbijas pievienošanās sarunas virzītos ātrāk, nepieciešams aktīvāk īstenot reformas, īpaši likuma varas jomā. 

Tikšanās laikā tika pārrunāti arī reģionālās sadarbības jautājumi Rietumbalkānos. J. Mažeiks norādīja, ka “labas kaimiņattiecības ir reģiona ilgtermiņa drošības un stabilitātes garants, kā arī svarīgs elements Eiropas integrācijas kontekstā.”

Politiskie direktori apmainījās viedokļiem par starptautiskās politikas aktualitātēm, tostarp attiecībām ar Krieviju, Ķīnu un situāciju Tuvajos Austrumos.

Iepriekšējās politisko direktoru konsultācijas notika Rīgā 2018. gada aprīlī.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI