DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. maijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ir paziņoti NATO samita simulācijas spēles uzvarētāji

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 15. maijā, atzīmējot Latvijas dalības NATO 15. gadadienu un alianses 70. gadadienu, Ārlietu ministrijas telpās un Latvijas Nacionālo bruņoto spēku militārajā bāzē Ādažos notika NATO samita simulācijas spēle. Tās mērķis - veicināt zināšanas un interesi par NATO un starptautiskās drošības un aizsardzības politikas jautājumiem, izpratni par NATO lēmumu pieņemšanas procesu, kā arī sekmēt erudīcijas spēju uzlabošanos.

Spēlē katra komanda pārstāvēja vienu no NATO dalībvalstīm, un tām bija jāpanāk vienošanās par kopīga paziņojuma sagatavošanu, vienlaikus turpinot aizstāvēt savas valsts pozīciju konkrētajos politiskajos, militārajos, ekonomiskajos un sociālajos jautājumos.

Komandu darbu, aktivitāti, argumentāciju un uzvedību vērtēja ekspertu komisija, kas pēc simulācijas spēles beigām paziņoja trīs labākās komandas:

  • 1. vietu ieguva komanda no Jelgavas Valsts ģimnāzijas: Elīna Smetaņina   un Anastasija Šļapina (Nīderlande);
  • 2. vietu - komanda no Latvijas Universitātes Sociālo zinātņu fakultātes: Roberts Kits un Ričards Aksels Ozoliņš (Turcija);
  • 3. vietu - komanda no Rīgas Stradiņa universitātes: Eduards Gailišs un Pēteris Plakans (Kanāda).

Pirmo trīs vietu ieguvēji saņem iespēju apmeklēt NATO galveno mītni Briselē, kā arī ielūgumus uz Rīgas konferenci oktobrī un vērtīgas grāmatas. Vērtīgas veicināšanas balvas saņēma arī vairāku citu komandu pārstāvji.

Spēles rīkošanu atbalsta LATO, Aizsardzības ministrija, kā arī Latvijas Ārpolitikas institūts.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI