DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. maijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrijā norisinās Ārējās ekonomiskās politikas koordinācijas padomes sēde

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 15. maijā ārlietu ministra Edgara Rinkēviča vadībā norisinājās kārtējā Ārējās ekonomiskās politikas koordinācijas padomes sēde. Padome pārrunāja šobrīd zināmās un plānotās augstu valsts amatpersonu vizītes, galveno uzmanību pievēršot vizītēm, kuru svarīgākais atskaites punkts būs Latvijas ekonomisko interešu virzīšana starptautiskajā tirgū.

Tuvākā E. Rinkēviča vizīte plānota šī gada 16.-19.jūlijā uz Vjetnamu un Indonēziju, kur ministrs dosies kopā ar uzņēmējiem. Gatavojoties vizītei, Ārlietu ministrija sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru šī gada 14.jūnijā rīkos semināru par biznesa iespējām Dienvidaustrumāzijā.

E. Rinkēvičs padomē iesaistītajām institūcijām un uzņēmēju intereses pārstāvošajām organizācijām ziņoja par Ārlietu ministrijas plāniem attiecībā uz Latvijas diplomātisko pārstāvniecību tīkla paplašināšanu, iezīmējot ārlietu dienesta tuvākos mērķus. Padome vienojās turpināt apzināt prioritārās valstis jaunu vēstniecību atvēršanai.

Tāpat arī ekonomikas ministrs R. Nemiro informēja padomi par Latvijas ārējo ekonomisko pārstāvniecību tīkla optimizēšanas iespējām un turpmāko finansēšanas modeli.

Ārējās ekonomiskās politikas koordinācijas padome ir koleģiāla un koordinējoša institūcija, kas nodrošina saskaņotu valsts pārvaldes iestāžu un citu institūciju sadarbību sekmīgas ārējās ekonomiskās politikas veidošanā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI