DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. maijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Par ētikas kodeksa pārkāpumu deputātam Igoram Pimenovam izteiks brīdinājumu

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija trešdien, 15.maijā, lēma deputātam Igoram Pimenovam izteikt rakstisku brīdinājumu par Saeimas deputātu ētikas kodeksa pārkāpumu.

Komisijas deputāti lēmumu pieņēma, skatot deputātu Jāņa Dombravas, Jutas Strīķes, Artusa Kaimiņa, Edvīna Šnores un Anitas Muižnieces iesniegumu ar lūgumu izvērtēt I.Pimenova izteikumus Saeimas 28.marta un 4.aprīļa sēdēs.

Komisija konstatēja, ka I.Pimenovs pārkāpis Saeimas deputātu ētikas kodeksa 1, 4., 5. un 7.pantu. Tie nosaka, ka Saeimas deputātu ētikas kodeksa mērķis ir iedibināt augstus uzvedības standartus un tādējādi vairot sabiedrības uzticēšanos Saeimai, deputāts godprātīgi ievēro Saeimas deputāta svinīgajā solījumā pausto apņemšanos un  ciena, un vienmēr ievēro Satversmi, Saeimas kārtības rulli un citus normatīvos aktus. Tāpat ētikas kodekss nosaka, ka deputāts publiskos izteikumos izvairās no vārdiem, žestiem un citādas rīcības, kas var būt aizskaroša, kā arī nelieto apvainojošus vai ar Saeimas cieņu nesavienojamus izteicienus, balstās uz faktiem, to godīgu interpretāciju un argumentāciju.

Mandātu, ētikas un iesniegumu komisija lēma I.Pimenovam izteikt rakstveida brīdinājumu, paziņot par to Saeimas sēdē un publicēt komisijas lēmumu oficiālajā izdevumā „Latvijas Vēstnesis”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI