DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. maijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Pabriks tiksies ar Ukrainas premjerministra vietnieci Eiropas un eiroatlantiskās integrācijas jautājumos

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 16. maijā, aizsardzības ministrs Artis Pabriks tiksies ar Ukrainas premjerministra vietnieci Eiropas un eiroatlantiskās integrācijas jautājumos Ivannu Klimpušu-Cincadzi (Ivanna Klympush-Tsintadze), lai pārrunātu reģionālās drošības aktualitātes un sadarbību aizsardzības jomā.

Latvijas un Ukrainas Aizsardzības ministriju 2010. gadā noslēgtais divpusējais līgums paredz sadarbību aizsardzības politikas un plānošanas, militārās izglītības un apmācības, militāro spēju attīstības un citās jomās. Tāpat Latvija sadarbojas ar Ukrainu arī kā ES un NATO dalībvalsts. Latvija iestājas par Ukrainas teritoriālo nedalāmību un atbalsta tās eiroatlantisko integrāciju.

Latvija sniedz atbalstu Ukrainas bruņoto spēku spēju stiprināšanā, piemēram, NATO Militārās izglītības attīstības projekta ietvaros nodrošinot apmācību Ukrainas regulāro spēku instruktoriem. Lai veicinātu Ukrainas bruņoto spēku instruktoru korpusa attīstību, šogad Latvijas karavīri sadarbībā ar Ukrainas bruņoto spēku Sauszemes spēku 184. mācību centru nodrošinās trīs nodarbību sagatavošanas un vadīšanas kursus Ukrainas bruņoto spēku instruktoriem.

Jau sesto gadu Latvijas aizsardzības nozare sniedz palīdzību militārā konflikta rezultātā cietušajiem Ukrainas karavīriem un viņu ģimenēm. Kopš 2014. gada Ukrainas bruņoto spēku un Ukrainas Nacionālās gvardes karavīru bērni saņem sūtījumus, uzsākot skolas gaitas, kā arī dāvanas Ziemassvētkos, uz Ukrainu nosūtītas četrpadsmit kravas ar humāno palīdzību. Kopš 2017. gada humānās palīdzības kravas nogādātas tieši Doņeckas apgabalā, kur palīdzība gan karavīriem, gan civiliedzīvotājiem nepieciešama visvairāk.

Ukrainas premjerministra vietniece Eiropas un eiroatlantiskās integrācijas jautājumos I. Klimpuša-Cincadze apmeklēs Latviju darba vizītē 16. un 17. maijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI