DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. maijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

IT un tehnoloģijām ir liels potenciāls attīstīt inovāciju medicīnas nozarē

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

“Inovācijas veicināšanā svarīgi ir ambiciozi mērķi un starpnozaru sadarbība, kur vienā sektorā pastāvoši risinājumi spēj kalpot cita sektora attīstībai. Lielisks piemērs ir IT un medicīnas nozares projekts precīzijas medicīnas jomā, kas vienlaikus ir gan izaicinošs, gan fundamentāli nozīmīgs sabiedrības veselības nodrošināšanai. Lai diskutētu par veidiem, kā straujāk sekmēt precīzijas medicīnas attīstību un inovāciju nozarē, Latvijā pirmo reizi esam noorganizējuši Precīzijas medicīnas konferenci,” uzsver ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro.

Šā gada 22. maijā pirmo reizi Latvijā notiks starptautiska Precīzijas medicīnas konference, kuras ietvaros vietēja un starptautiska mēroga medicīnas un IT nozares vadošie eksperti, akadēmiķi, uzņēmēji un politikas veidotāji dalīsies pieredzē, kā arī diskutēs par precīzijas medicīnas tendencēm un iespējām, ko šis medicīnas virziens cilvēkam var sniegt.

Precīzijas medicīna ir inovatīva pieeja slimību ārstēšanai un diagnosticēšanai, ņemot vērā katra indivīda ģenētisko daudzveidību, vidi un dzīvesveidu.

Konferencē tiks runāts par lielo datu un analītikas nozīmi cilvēka dzīves kvalitātes uzlabošanā, IKT un tehnoloģiju ietekmi uz veselības aprūpi, universitāšu un pētniecības institūciju lomu biomedicīnas attīstībā, nākamās paaudzes nacionālās veselības sistēmu un ar to saistītajiem ētikas izaicinājumiem.

Konferencē aicinām piedalīties medicīnas un IT nozaru ekspertus un studentus, politikas veidotājus, zinātniekus, uzņēmējus un citus interesentus. Ieeja konferencē ir bez maksas. Konference notiks angļu valodā.

Precīzijas medicīnas konference notiks šā gada 22. maijā no pl.9.00 – 15.30 Latvijas Universitātes Zinātņu mājas telpās, Jelgavas ielā 3, Rīgā. Reģistrācija dalībai konferencē ir obligāta! Konferences programma un informācija par reģistrēšanos publicēta Ekonomikas ministrijas tīmekļa vietnē un Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras tīmekļa vietnē. Arī mediju pārstāvjus dalībai konferencē aicinām reģistrēties iepriekš minētajās saitēs.

Precīzijas medicīnas konferenci organizē Ekonomikas ministrija sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru. Konferences aktualitātēm aicinām sekot konferences Facebook lapā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI