DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. maijā, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Līdz rudenim uzdod apsekot un izvērtēt visu Rīgas parku tehnisko stāvokli

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Otrdien, 14. maijā, Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Oļegs Burovs sasauca pašvaldības un valsts atbildīgo institūciju pārstāvju sanāksmi par Esplanādes parka atjaunošanu.

„Lai izvērtētu prioritāri veicamos darbus un ņemot vērā Īpašuma departamenta pieredzi pašvaldības ēku atjaunošanā, tad līdz rudenim uzdodu Rīgas domes Mājokļu un vides departamentam apsekot un tehniski izvērtēt visu Rīgas parku stāvokli. Tas ir nepieciešams, lai jau nākamā gada budžetā paredzētu līdzekļus parku atjaunošanas programmai, kurā būs noteikti prioritāri veicami darbi parku teritorijās. Domāju, ka šo programmu varēs dalīt arī atsevišķās pozīcijās kā parka soliņu, seguma, zāliena, koku vai atsevišķa labiekārtojuma atjaunošana. Šobrīd, apsekojot Esplanādes parka teritoriju, jau ir redzams, ka šī parka prioritāte ir seguma atjaunošana,” sanāksmē norādīja Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Oļegs Burovs.

Kā sanāksmē norādīja Mājokļu un vides departamenta pārstāves, tad departaments ir jau uzsācis darbu un savācis visu nepieciešamo informāciju, lai jau drīzumā uzsāktu visu Rīgas parku tehniskā stāvokļa izvērtēšanu un apkopošanu.

Nacionālā kultūras mantojuma pārvaldes Rīgas reģionālās nodaļas vadītājs Jānis Asaris sanāksmē norādīja, ka Esplanādes parka teritorijā būtu svarīgi saglabāt vēsturisko ainavu un, veicot seguma nomaiņu, saglabāt vēsturisko flīzējumu ap Raiņa pieminekli.

Savukārt Latvijas Nacionālā mākslas muzeja direktore Māra Lāce vērsa sanāksmes dalībnieku uzmanību, ka teju deviņus hektārus plašais parks, kas ir Rīgas centrālais parks, ir kļuvis par pāreju no vienas ielas daļas uz otru. Atjaunojot parku, būtu svarīgi tajā ieviest īpašas zonas, kurās būtu iespēja rotaļāties bērniem vai sportot, vai arī baudīt parka atmosfēru, vienlaicīgi netraucējot arī parkā pārvietoties riteņbraucējiem. „Svarīgi būtu, lai atjaunotajā Esplanādes parkā rīdzinieki iegrieztos atpūsties. Par apliecinājumu tam, ka šādas vietas pilsētā ir nepieciešamas, kalpo no jauna veidotais laukums pie muzeja ēkas,” teica M.Lāce.

Lai aktualizētu Esplanādes parka teritorijas atjaunošanas jautājumus, sasauktajā sanāksmē šodien piedalījās arī pārstāvji no Kristus Piedzimšanas pareizticīgo katedrāles, Rīgas domes Īpašuma departamenta, Rīgas domes Labklājības departamenta, Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta, Rīgas pilsētas būvvaldes un pašvaldības uzņēmuma „Rīgas meži”.

Esplanāde ir 8,75 hektārus plašs parks Rīgas centrā. Parkā ir uzstādīti pieminekļi M. Barklajam de Tolli, O. Kalpakam, Rainim, J. Rozentālam. Parka teritorijā atrodas Kristus Piedzimšanas pareizticīgo katedrāle, Latvijas Nacionālais mākslas muzejs un Latvijas Mākslas akadēmija. Esplanādes parka veidošanu aizsāka ainavu arhitekts Georgs Kūfalts. Tagadējie parka apstādījumi veidoti ap 1950.gadu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI