DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. maijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrijā notiek Latvijas prezidentūras Ieroču tirdzniecības nolīgumā seminārs par ieroču eksportu un uz dzimumu balstītu vardarbību

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 14.-16. maijā Rīgā, Ārlietu ministrijā notiek Centrālās un Austrumeiropas stratēģiskas nozīmes preču eksporta kontroles pārstāvju tikšanās, kas veltīta Ieroču tirdzniecības nolīgumam (the Arms Trade Treaty - ATT) un tā saistībai ar cīņu pret uz dzimumu balstītu vardarbību.

Seminārā militāro preču eksporta kontroles pārstāvji dalīsies pieredzē par to, kā ikdienā tiek ņemts vērā uz dzimumu balstītas vardarbības aspekts, izvērtējot militāro preču eksporta licenču pieteikumus.

Pasākums tiek nodrošināts ar vienas no nozīmīgākajām nevalstiskajām organizācijām ieroču tirdzniecības jomā “Control Arms” atbalstu.

Latvija šobrīd veic Ieroču tirdzniecības nolīguma priekšsēdētājvalsts funkcijas. Nolīguma prezidenta funkcijas pilda Latvijas vēstnieks ANO Ženēvā Jānis Kārkliņš.

Ieroču tirdzniecības nolīgums ir pirmais starptautiskais līgums, kurā tiek īpaši uzsvērta uz dzimumu balstīta vardarbība. Nolīgumam šobrīd ir pievienojušās 102 valstis.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI