DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. maijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Akreditācijas vizītē ierodas nākamais Brazīlijas vēstnieks

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 13.maijā  Ārlietu ministrijas valsts sekretāra pienākumu izpildītājs Atis Lots tikās ar nākamo Brazīlijas Federatīvās Republikas nerezidējošo vēstnieku Latvijā Nelsonu Antonio Tabažaru di Oliveiru (Nelson Antônio Tabajara de Oliveira),  kurš ieradies Rīgā akreditācijas vizītē. 

Tikšanās laikā A. Lots un vēstnieks atzina, ka Latvijas un Brazīlijas attiecības ir labas un konstruktīvas, pastāv vēl neizmantots sadarbības potenciāls ekonomikā, izglītībā un kultūrā. Puses apsprieda iespējas veicināt Latvijas un Brazīlijas ekonomisko sadarbību, organizējot Brazīlijas uzņēmēju tirdzniecības misiju uz Latviju un attīstot sadarbību Latvijas pārtikas produktu eksportā, kā arī informācijas tehnoloģiju, farmācijas un transporta loģistikas nozarēs. Tikšanās laikā valsts sekretāra pienākumu izpildītājs uzsvēra Latvijas interesi paplašināt abu valstu līgumtiesisko bāzi, turpinot izstrādāt starpvaldību līgumus izglītības un zinātnes jomās. Tie sekmētu Brazīlijas studentu iespējas studēt Latvijas augstskolās un veicinātu Latvijas augstākās izglītības eksportu.

Sarunas laikā A. Lots atzina, ka Latviju un Brazīliju vieno īpaša saikne - latviešu diaspora Brazīlijā, kas ir vēsturiska, un tās pirmsākumi meklējami 19. gadsimta beigās, kad uz Brazīliju devās pirmie izceļotāji no Latvijas. Latvijas puse izteica pateicību Brazīlijai par tās atbalstu latviešu kopienai un ar gandarījumu atzīmēja, ka 2018. gadā par godu Latvijas valsts simtgadei Brazīlijā notika 1. Latviešu kultūras festivāls.

14. maijā Brazīlijas vēstnieks pasniegs akreditācijas vēstules Valsts prezidentam Raimondam Vējonim, savukārt 15.maijā tiksies ar Saeimas priekšsēdētājas biedri Inesi Lībiņu-Egneri.

Brazīlijas Federatīvās Republikas vēstnieks Nelsons Antonio Tabadžaru di Oliveira rezidē Stokholmā, Zviedrijas Karalistē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI