DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. maijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Aizsardzības ministrs piedalīsies ES Ārlietu padomes sanāksmē Briselē

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīt, 14. maijā, aizsardzības ministrs Artis Pabriks piedalīsies ES Ārlietu padomes aizsardzības ministru sanāksmē Briselē, Beļģijā, kur diskutēs par ES un NATO sadarbību, kā arī ES sadarbību drošības un aizsardzības jomā.

Sanāksmes ietvaros notiks Ziemeļvalstu un Baltijas valstu aizsardzības ministru apaļā galda diskusija par dezinformāciju vēlēšanu kontekstā, kurā A. Pabriks dalīsies ar Latvijas pieredzi cīņā ar dezinformāciju.

Diskusijā par ES un NATO sadarbību, kurā piedalīsies NATO ģenerālsekretāra vietniece Roza Gotemellere (Rose Gottemoeller), ES dalībvalstu aizsardzības ministri pārrunās stratēģiju cīņai ar hibrīdo apdraudējumu.

Ministri pārrunās arī ES Pastāvīgās strukturētās sadarbības (PESCO) ietvaros uzsāktos projektus, kuriem ir būtiska nozīme ES dalībvalstu militāro spēju stiprināšanā.

Latvija šobrīd iesaistījusies trijos PESCO projektos – militārās mobilitātes projektā, kura mērķis ir atvieglot un paātrināt pārrobežu militāro mobilitāti, pretmīnu cīņas spējas jūras autonomās sistēmas projektā, kura mērķis ir attīstīt autonomas zemūdens, virszemes un gaisa tehnoloģijas mīnu meklēšanai un iznīcināšanai jūrā, kā arī integrētās autonomās sauszemes sistēmas projektā, kura mērķis ir paaugstināt autonomijas līmeni sauszemes operācijās.

Tāpat paredzēta kopīga aizsardzības un ārlietu ministru tikšanās ar Sāhelas (Sahel) reģiona valstu jeb Burkina Faso, Čadas, Mali, Mauritānijas un Nigērijas pārstāvjiem, lai pārrunātu drošības izaicinājumus un turpmāko sadarbību ar ES situācijas stabilizēšanā šajās valstīs.

Latvija sniedz ieguldījumu drošības situācijas uzlabošanā Sāhelas reģionā, piedaloties ES Apmācības misijā Mali, kuras mērķis ir atbalstīt Mali bruņoto spēku apmācību un reorganizāciju, kā arī ANO vadītajā stabilizācijas operācijā Mali “MINUSMA”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI