DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. maijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Prezentēs pētījumu par Baltijas sabiedrību ideoloģisko polarizāciju

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

16. maijā Rīgā, Altum konferenču zālē, plkst. 11.00 tiks prezentēts Latvijas Universitātes Filozofijas un socioloģijas institūta pētījums „Ideoloģiskā polarizācija Baltijas valstu sabiedrībās”. Balstoties uz šogad Igaunijā, Latvijā un Lietuvā veiktas reprezentatīvas sabiedriskās domas aptaujas rezultātiem, pētījumā tiek analizēta dažādu Baltijas valstīs pretrunīgi vērtētu jautājumu spēja polarizēt reģiona iedzīvotājus.

Pētījumā ir aplūkota Baltijas sabiedrību attieksme pret tradicionālajām un Rietumu vērtībām, Baltijas valstu kā nacionālu neatkarīgu valstu ilgtspēju, imigrantiem, protekcionisma politiku un citām tēmām, kas, kā liecina mūsdienu demokrātisko valstu pieredze, var kļūt par sabiedrības polarizācijas pamatu. Pētījuma vadītājs Mārtiņš Kaprāns stāsta, ka iegūtie dati un secinājumi ir ļoti daudzveidīgi un informatīvi, jo „aptaujā esam izmantojuši ne tikai oriģinālus, bet arī jau agrāk Baltijas valstu iedzīvotājiem uzdotus jautājumus, kas ļāva izmērīt gan pašreizējo situāciju, gan arī sabiedriskās domas izmaiņas ilgākā laika periodā”. Kaprāns uzsver, ka šie dati atsevišķos gadījumos palīdz arī precīzāk novērtēt pro-Kremlisko mediju dezinformācijas ietekmi Baltijas valstīs.

Pētījuma „Ideoloģiskā polarizācija Baltijas sabiedrībās” tapšanu ir atbalstījis Konrāda Adenauera Fonds. 16. maija prezentācijā uzstāsies pētījuma ziņojuma autori – Filozofijas un socioloģijas institūta pētnieki Dr. Mārtiņš Kaprāns un Dr. Inta Mieriņa. Savukārt par pētnieku secinājumiem diskutēs Nacionālās Aizsardzības akadēmijas vadošā pētniece Dr. Ieva Bērziņa.

Ziņojuma prezentācija notiks angļu valodā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI