DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. maijā, 2019
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

LTRK: Inovācijas uzņēmējdarbībā ir atkarīgas no sadarbības un komunikācijas prasmēm

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Piektdien, 10.maijā, Daugavpilī tika atklātas “Uzņēmēju dienas Latgalē 2019”, kur biznesa forumā “Inovācijas = veiksmīgs mūsdienu uzņēmums” eksperti vienojās, ja uzņēmēji un zinātnieki savā starpā biežāk sadarbotos un komunicētu, inovāciju apjoms būtiski pieaugtu.

“Uzņēmēju dienas Latgalē 2019”, kas šogad notiek Daugavpilī piektdien, 10.maijā, un sestdien, 11.maijā, atklāja LTRK prezidents Aigars Rostovskis, Daugavpils pilsētas domes priekšsēdētājs Andrejs Elksniņš, Latgales Plānošanas reģiona Uzņēmējdarbības atbalsta centra vadītājs Andris Kucins, “Citadele banka” privātpersonu apkalpošanas direkcijas Austrumlatvijas reģiona vadītāja Inga Lingarte un Nodarbinātības Valsts Aģentūras Daugavpils filiāles vadītājas vietniece Inna Bočarova.

Pēc svinīgajām uzrunām sākās biznesa forums “Inovācijas = veiksmīgs mūsdienu uzņēmums”, kur ar prezentāciju par Latvijas attīstības tendencēm uzstājās “Citadele banka” ekonomists Mārtiņš Āboliņš, savukārt pēc tam par Daugavpils inovatīvo uzņēmumu labas prakses piemēriem runāja Daugavpils pilsētas domes Attīstības departamenta vadītāja Daina Krīviņa. Mārketinga akadēmijas lektors, biznesa konsultants un uzņēmējs Jānis Kļaviņš dalījās ar zināšanām par to, kā inovācijas palīdz mainīties un domāt citādāk, bet pazīstamais blogeris un “TestDevLab” sabiedrisko attiecību direktors Kristaps Skutelis stāstīja par to, kā tehnoloģijas var palīdzēt uzņēmējdarbībā.

Paneļdiskusijā, ko vadīja LTRK valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš, eksperti diskutēja par to, ka nepieciešamas būtiskas izmaiņas izglītībā, jo pašreiz tā nosaka, ka pareizā atbilde ir viena, līdz kurai skolēnam ir jānonāk veicot noteiktas darbības, kas savukārt samazina radošumu un vēlmi izzināt. Svarīgāk būtu ļaut rezultātus meklēt katram pašam un pēc tam arī pamatot, kādēļ tie ir tieši tādi. “Mēs negribam pieļaut kļūdas, tādēļ bieži aizrādām bērniem, lai nedara tā vai šitā, taču tieši kļūdīšanās rada pieredzi,” sacīja J. Kļaviņš, piebilstot, ka jāmainās arī bērnu audzināšanai, jo vecāki pārlieku uztraucas par sekām, kas var rasties.

Klātesošie eksperti arī pauda nepieciešamību bērnos attīstīt radošumu nevis ielikt konkrētā “rāmī”, kas savukārt veicinātu jaunas idejas un pieejas dažādu jautājumu risināšanā. Paneļdiskusijā tika runāts arī par to, ka nav iespējams izveidot “universālos kareivjus”, kas vienlaikus spētu radīt inovācijas, būt uzņēmēji, ekonomisti un ideju pārdevēji, tādēļ jādomā par sadarbības prasmju stiprināšanu, lai veidotu labas un veiksmīgas komandas, kur katram ir savi pienākumi.

Biznesa foruma otro daļu moderēja Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Daugavpils biznesa inkubatora vadītājs Andrejs Zelčs. Tajā ar prezentācijām uzstājās “Citadele banka” Mazo un vidējo uzņēmumu kredītu izvērtēšanas nodaļas vadītāja Laura Kovaļevska, kā arī finanšu institūcijas Altum Latgales nodaļas vadītāja Vita Pučka, stāstot par “Finanšu trieciendevu” uzņēmumiem. Savukārt paneļdiskusijā piedalījās dažādu uzņēmumu pārstāvji un eksperti. 

Sestdien, 11.maijā, “Uzņēmēju dienas Latgalē 2019” notiks plaša kultūras programma, kur piedalīsies YAMAHA mūzikas skolas Daugavpils filiāles audzēkņi, Medumu pamatskolas Marionešu teātris, bērnu un jauniešu interešu izglītība centrs “Saules stariņi” deju teātris, folkloras ansambļi “Dzīsme” un “Dzīsmeite”, bērnu deju kolektīvs “Pienupīte”, vokālais ansamblis “Retro”, Ludzas pūtēju orķestris, kā arī būs daudz citu aktivitāšu.              

„Uzņēmēju dienas Latgalē 2019” rīko LTRK sadarbībā ar Daugavpils pilsētas domi, Latgales Plānošanas reģions un AS Citadele banka. Informatīvais atbalstītājs radio “Alise Plus”. “Uzņēmēju dienas Latgalē 2019” pēc savas pamatbūtības ir izstāde, kuras mērķis ir veicināt uzņēmējdarbības vides attīstību Latgales reģionā. Šogad tās tiek rīkotas sadarbībā ar Nodarbinātības Valsts aģentūru, palīdzot darba ņēmējiem atrast piemērotākās vakances.

Izstādē kā dalībniekus vienkopus pulcē uzņēmējus un izglītības iestādes no dažādām nozarēm, lai apmeklētājiem interaktīvā veidā būtu iespēja uzzināt par reģiona uzņēmumiem, to piedāvātajām vakancēm, pieprasītajām profesijām un apguves iespējām.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI