DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. maijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

NEPLP informē Lielbritānijas regulatoru par Ren TV Baltic pārkāpumu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) informējusi Lielbritānijas mediju regulatoru Ofcom par NEPLP Monitoringa nodaļas fiksētu likuma pārkāpumu programmas “Ren TV Baltic” raidījumā “Vojennaja taina”.

Augstāk minētās programmas 13.aprīļa raidījuma ietvaros nav ievērota objektīva attieksme pret faktiem un atspoguļoti nepamatoti viedokļi un fakti. Pārkāpumi fiksēti raidījuma sižetos par karadarbību Ukrainā un militārās tehnikas specifiku, uzsverot Krievijas armijas neapstrīdamo pārākumu.

 “Šai laikā sabiedrībai un arī likumdevējiem ir būtiski izprast, ka informatīvajā karā iesaistītie mediji pēc būtības vairs nav mediji, bet gan ir kara instrumenti un Krievija, izmantojot milzīgus finanšu un juridiskos resursus, šos instrumentus izvieto visā Eiropā,” uzsver NEPLP priekšsēdētāja vietnieks, par informatīvās telpas aizsardzības jautājumiem atbildīgais padomes loceklis Ivars Āboliņš, papildinot, ka tieši šī iemesla dēļ daudzi Latvijā redzamie Krievijas TV kanāli juridiski ir reģistrēti Lielbritānijā, Zviedrijā vai citās valstīs.

“Tas, ko mēs varam darīt un arī darām, ir konstatēt šos likumu pārkāpumus un operatīvi informēt to valstu regulatorus, kuru teritorijā attiecīgā TV programma ir reģistrēta,” skaidro I.Āboliņš.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI