DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. maijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra
1
1

NEPLP iesniedz Saeimā likuma grozījumus par patiesā labuma guvēju identifikāciju

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai stiprinātu informatīvas telpas drošību un precizētu kārtību, kā Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) iegūst nepieciešamo papildu informāciju par patiesā labuma guvējiem, 9.maijā NEPLP Saeimā iesniegusi grozījumus Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likumā (EPLL). NEPLP iesniegtie grozījumi paredz nodrošināt detalizētus parametrus, pēc kuriem izvērtēt patiesā labuma guvēja atbilstību noteiktajiem kritērijiem.

Grozījumi paredz arī noteikt NEPLP pilnvaras, kuras ļautu konstatēt patiesā labuma guvēja atbilstību kādam no noteiktajiem kritērijiem, kas norāda uz riskiem.

Līdzšinējā likumā netika noteikti detalizēti patiesā labuma guvēja izvērtēšanas kritēriji, kā arī netika noteiktas NEPLP pilnvaras, konstatējot, ka patiesais labuma guvējs apdraud, var apdraudēt vai pagātnē ir radījis draudus sabiedriskajai, kā arī Latvijas nacionālajai drošībai, proti, norāda uz riskiem izsniegt apraides vai retranslācijas atļauju, pieņemt paziņojumu par pakalpojuma pēc pieprasījuma sniegšanu vai atļaut turpināt jau reģistrēta elektroniskā plašsaziņas līdzekļa darbību.

“Līdzšinējā likuma redakcija nenodrošina pilnvērtīgu un efektīvu patiesā labuma guvēja identifikāciju un, laikā, kad Latvijas informatīvajā telpā arvien biežāk tiek konstatēts, ka mediji tiek izmantoti kā slēptas propagandas instrumenti, šādas izmaiņas ir kritiski nepieciešamas,” uzsver NEPLP priekšsēdētājas vietnieks Ivars Āboliņš.

Ņemot vērā, ka 2019.gada 12.aprīļa NEPLP un Jaunās konservatīvās partijas (JKP) frakcijas deputātu tikšanās laikā šis jautājums tika aktualizēts, NEPLP lūdz Saeimas JKP frakcijas deputātus veikt pasākumus grozījumu tālākai virzībai. Vienlaikus NEPLP izsaka gatavību līdzdarboties likumprojekta tālākā izskatīšanā (komisijas sēdes, darba grupas).

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI