DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. maijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Zemessardzes 45.kaujas nodrošinājuma bataljons un Zemessardzes orķestra mūziķi atbalsta Skrundas novada svētkus

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Sestdien, 11.maijā no plkst.12.00 līdz 14.00 O.Kalpaka ielā, Skrundā, Skrundas novada svētku ietvaros notiks tematisks pasākums “Vīru laiks”.

Pasākuma ietvaros Zemessardzes 45.kaujas nodrošinājuma bataljona karavīri un zemessargi piedāvās iesaistīties sportiskās aktivitātēs, kā arī nobaudīt karavīru pusdienas un pārvietoties militārajā transportā.

Savukārt, plkst.13.00 uz Centrālās skatuves uzstāsies Zemessardzes orķestra metāla pūšamo instrumentu ansamblis ar svētku atmosfērai piemērotu koncertprogrammu.

Zemessardzes 4.Kurzemes brigādes 45.kaujas nodrošinājuma bataljona zemessargi katru gadu atbalsta Skrundas novada svētku norisi, nodrošinot dažādas militārās aktivitātes. Šogad karavīri un zemessargi iesaistīsies arī pilsētas modināšanā un laivu braucienā.

Zemessardzes 4.Kurzemes brigāde aptver visu Kurzemes novadu un daļu Zemgales novada teritorijas. Brigādes pakļautībā atrodas štābs Kuldīgā, Zemessardzes 44.kājnieku bataljons Liepājā, Zemessardzes 45.kaujas nodrošinājuma bataljons Kuldīgā, Zemessardzes 46.kājnieku bataljons Ventspilī, Zemessardzes 51.kājnieku bataljons Dobelē un Zemessardzes 52.kaujas atbalsta bataljons Jelgavā

Zemessardzes orķestris dibināts 2011.gada 1.novembrī. Tajā muzicē pamatā jaunieši, kas ir jau profesionāli mūziķi vai topošie profesionāļi.

Orķestra uzdevums ir Zemessardzes popularizēšana sabiedrībā, kā arī Zemessardzes un Nacionālo bruņoto spēku ceremoniju muzikālā noformēšana. Šo pastāvēšanas gadu laikā Zemessardzes orķestris ir piedalījies arī dažādu pilsētu svētkos un sabiedriskos pasākumos. Iepriekšējais gads Zemessardzes orķestrim bijis notikumiem bagāts, orķestris viesojās gan Mičiganā, ASV, gan Kanādā, sniedzot daudz dažādu koncertu. Košas atmiņas Zemessardzes orķestrim ir radījuši arī panākumiem pilnie XXVI Vispārējie latviešu Dziesmu un XVI Deju svētki. Zemessardzes orķestris regulāri sadarbojas ar Zemessardzes kori “Stars” un dažādiem populāriem solistiem.

Skrundas novada svētki šogad norisināsies no 9. līdz 12.maijam ar plašu aktivitāšu programmu. Svētku moto ir: “Esi viens no…!” Skrundas novada svētki ir vienas no pirmajām pavasara brīvdabas aktivitātēm Kurzemē, kuras apmeklē gan novada iedzīvotāji, gan tuvi un tāli viesi.

Zemessardzē uzņem Latvijas Republikas pilsoņus, kuri sasnieguši 18 gadu vecumu, bet nav vecāki par 55 gadiem, un vēlas dienēt Zemessardzē.

Lai iestātos Zemessardzē, jāsazinās ar dzīvesvietai tuvāko Zemessardzes bataljonu un jāsaņem tālākos norādījumus. Informācija par prasībām uzņemšanai Zemessardzē ir atrodama Zemessardzes mājas lapas www.zs.mil.lv sadaļā – Prasības uzņemšanai. Tur atrodama arī Zemessardzes bataljonu kontaktinformācija.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI