DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. maijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Deputāti iztaujās atbildīgās institūcijas par situāciju, bērnu uz deviņiem gadiem “aizmirstot” psihoneiroloģiskajā slimnīcā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeimas Sociālo un darba lietu komisija trešdien, 8.maijā, sasaukusi slēgtu ārkārtas sēdi, lai iztirzātu plašsaziņas līdzekļos izskanējušās ziņas par cilvēktiesību pārkāpumiem, bērnu vairāku gadu garumā bez pamatojuma turot psihoneiroloģiskajā slimnīcā. Nepieciešams pārskatīt atbildības sadalījumu un kontroles mehāniskums, lai šādus gadījumus izskaustu saknē, uzsver komisijas vadītājs Andris Skride.

“Notikušais spilgti parāda sistēmu, kurā cilvēks var gadiem ciest no kliedzošiem cilvēktiesību pārkāpumiem. Sāpīgākais, ka šajā stāstā iesaistītājām iestādēm ir bijušas daudzas iespējas absurdo situāciju pārtraukt, bet neviena no tām nav izmantota. Un paradoksāli, ka neviena no iesaistītajām institūcijām pēc notikušā atklāšanas nesteidz uzņemties atbildību. Šeit noteikti ir nepieciešama politiska iejaukšanās, lai nepieļautu bezgalīgu atbildības futbolēšanu starp ierēdņiem,” uzsver A.Skride. 

Komisija uz jautājuma izskatīšanu aicinājusi Labklājības ministrijas, Veselības ministrijas, Tiesībsarga biroja, Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijas un Rīgas bāriņtiesas amatpersonas, kā arī cietušās personas juridisko pārstāvi.

Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas slēgtā sēde notiks trešdien, 8.maijā, pulksten 9.00. Pēc sēdes Jēkaba ielā 10/12 pie 210.telpas komisijas vadītājs A.Skride plānojis sniegt paziņojumu plašsaziņas līdzekļiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI