DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
07. maijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: E-vide

Diskutēs par viedo tehnoloģiju pieaugošo nozīmi uz ražošanu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Liepājā akadēmiskās vides, uzņēmējdarbības, pašvaldības un sabiedrības pārstāvji diskutēs par viedo tehnoloģiju pieaugošo nozīmi uz ražošanu, tautsaimniecību un pilsētas pārvaldības procesiem.

Atzīmējot Latvijas un sagaidot savu simtgadi, Latvijas Universitāte (LU) turpina reģionālo konferenču ciklu, kurās akadēmiskās, uzņēmējdarbības un sabiedriskās vides pārstāvji diskutē par to, kas mums visiem kopā ir jādara, lai pēc simts gadiem Latvija būtu nevis mazapdzīvota Eiropas nomale, bet gan varenākā un panākumiem bagātākā valsts reģionā.

10. maijā Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” notiekošās konferences tēma ir “Tautsaimniecības izaugsme digitalizācijas laikmetā. Latvijas attīstības centru iespējas un izaicinājumi.”

Mūsdienās panākumi nav iespējami bez zināšanām par jaunajām tehnoloģijām un to prasmīgas pielietošanas vsidažādākajās sfērās. Par jaunajiem izaicinājumiem konferncē diskutēs augsta līmeņa speciālisti gan no akadēmiskās, gan politiskās un uzņēmējdarbības vides. Ar savu redzējumu un pētījumiem par digitālo tehnoloģiju pielietojumu dažādās jomās dalīsies LU profesori Indriķis Muižnieks, Mārcis Auziņš, Gundars Bērziņš, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce, Liepājas pilsētas domes priekšsēdētājs Jānis Vilnītis un viņa vietnieks Uldis Sesks, LMT prezidents Juris Binde, AS “SEB banka” valdes priekšsēdētāja Ieva Tetere, Pārresoru koordinācijas centra vadītājs Pēteris Vilks Eiropas Komisijas pārstāvniecības Latvijā ekonomikas padomnieks Mārtiņš Zemītis, AS “UPB” valdes priekšsēdētājs Dainis Bērziņš un “Prudentia” partneris Ģirts Rungainis un citi eksperti.

Konferencē aicināti piedalīties IT nozares profesionāļi, augstskolu studenti, mācībspēki, mediju pārstāvji un citi interesenti.

Konferences gaitai varēs sekot līdzi tiešraidē LMT Straumē un Latvijas Universitātes mājas lapā.

Paredzams, ka konference rosinās reģionu pārstāvjus aktīvāk piedalīties un iesaistīties valsts ilgtspējas veidošanā, palīdzēs piesaistīt Latvijas Universitātei un akadēmiskajai saimei kopumā jaunus un spēcīgus pētniekus un studentus no reģioniem.

Konferences organizācijā kopā ar Latvijas Universitāti un biedrību “Latvijas Formula 2050” piedalās Pārresoru koordinācijas centrs, Vides aizsardzības un reģionālās attīstības lietu ministrija, Liepājas pilsētas pašvaldība un AS “SEB banka”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI