DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. maijā, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

NEPLP izsludina konkursus par TV un radio raidījumu veidošanu Latgales reģionālajos un vietējos plašsaziņas līdzekļos

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) izsludina divus konkursus - “Par raidījumu veidošanu 2019.gadā Latgales reģionālajos un vietējos plašsaziņas līdzekļos, kas raida televīzijas programmas” un „Par raidījumu veidošanu 2019.gadā Latgales reģionālajos un vietējos plašsaziņas līdzekļos, kas raida radio programmas”.

Konkursu mērķis ir atbalsts Latgales reģionālajiem un vietējiem komerciālajiem elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem un neatkarīgajiem producentiem sabiedrības saliedēšanas, nacionālās identitātes un valsts valodas pozīcijas nostiprināšanai.

Abu konkursu kopējais finansējums ir 71 144 euro (TV – 35 572 euro un radio – 35 572 euro), kas piešķirti NEPLP sabiedrības saliedēšanas nacionālās identitātes un valsts valodas pozīcijas nostiprināšanas pasākumu īstenošanai 2019.gadā sabiedriskā pasūtījuma ietvaros.

Sabiedriskais pasūtījums paredzēts reģionālajiem un vietējiem elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem un neatkarīgajiem producentiem Latgales reģionā.

Konkursā aicināti piedalīties reģionālās un vietējās televīzijas, kas atrodas un raida Latgales plānošanas reģionā, kā arī Latgales kultūrvēsturiskajā teritorijā un kas atbilst EPLL 71.panta otrās daļas noteikumiem, kā arī neatkarīgie producenti, kas noslēguši vienošanos par raidlaiku reģionālajos, vietējos elektroniskajos plašsaziņas līdzekļos, kas atrodas un raida Latgales plānošanas reģionā, kā arī Latgales kultūrvēsturiskajā teritorijā.

Latgales plānošanas reģionā ietilpst Daugavpils, Rēzeknes, Aglonas, Baltinavas, Balvu, Ciblas, Dagdas, Daugavpils, Ilūkstes, Kārsavas, Krāslavas, Līvānu, Ludzas, Preiļu, Rēzeknes, Riebiņu, Rugāju, Vārkavas, Viļakas, Viļānu un Zilupes novads. Latgales kultūrvēsturiskajā teritorijā, neskaitot iepriekš minētos novadus, ietilpst Krustpils, Varakļānu novads un Madonas novada Barkavas pagasts.

Konkursa pretendentu dokumentu pieņemšana notiek līdz 2019.gada 20.maijam, plkst. 10.00, Rīgā, Doma laukumā 8A, LV–1939. Piedāvājumu pieņemšana notiek darba dienās, no plkst. 9.00 –17.00. Piedāvājumus var iesniegt personīgi vai nosūtīt pa pastu.

NEPLP atver pretendentu iesniegtās aploksnes slēgtā Padomes sēdē ne vēlāk kā līdz 2019.gada 27.maijam.

Ar konkursa nolikumiem var iepazīties NEPLP mājas lapā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI