DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
03. maijā, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Kā strādā mūsu valsts – Valsts kanceleja aicina to izprast valsts pārvaldes Atvērto durvju dienās no 8. līdz 10. maijam

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts pārvaldes Atvērto durvju dienas šogad notiks no 8. līdz 10. maijam, aicinot skolēnus un jauniešus atklāt un izprast, kā strādā mūsu valsts. Pasākuma laikā skolēniem vairāk nekā 250 vietās būs iespēja ne tikai iepazīt valsts institūciju ikdienu “no aizkulisēm”, bet arī uzzināt, kas ir sabiedrības līdzdalība un ko mūsu valsts ir ieguvusi, jau 15 gadus esot Eiropas Savienības dalībvalsts.

Plašāka informācija par iestāžu norisēm pieejama pasākuma tīmekļvietnē atvertodurvjudiena.lv

“Par godu Latvijas 15. gadadienai Eiropas Savienībā Atvērto durvju dienas rīkojam reizē ar Eiropas dienu, notikumu vietās parādot, ko Latvijas valsts un tās iedzīvotāji ir ieguvuši no dalības Eiropas Savienībā, kā arī valsts pārvaldes darba atbildīgās un aizraujošās puses. Turklāt iestāžu apmeklēšana dos iespēju jauniešiem iepazīt savas nākotnes profesijas, ja viņi lems strādāt sabiedrības labā,” atklāj Valsts kancelejas direktors Jānis Citskovskis.

Ministru kabinetā šogad ekskursiju veidā vidusskolēniem būs iespēja iepazīt ierēdņu darba specifiku un to, ko nozīmē “vadīt” valsti no izpildvaras viedokļa. Tāpat tiks pastāstīts, kā sabiedrība var iesaistīties valsts pārvaldē gan ar tiešu rīcību, gan ar mūsdienu tehnoloģiju palīdzību un kā iedzīvotāji var ietekmēt lēmumu pieņemšanas procesu. Ekskursijas beigās iegūtās zināšanas dalībnieki varēs pārbaudīt interaktīva testa formā, labu rezultātu gadījumā saņemot arī veicināšanas balvas.

Valsts robežsardze uzņem skolēnu grupas 19 dažādās vietās visapkārt Latvijai, parādot robežkontroles punktus un robežapsardzības nodaļas, Jūras nodaļu, robežsardzes koledžu, Aviācijas pārvaldi u. c. vietas. Daudzpusīgu piedāvājumu Atvērto durvju dienu dalībniekiem sniedz arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienests Ventspilī, Liepājā, Daugavpilī, Rēzeknē un citviet, kur būs apskatāmas gan dienestu darba telpas, gan operatīvie transportlīdzekļi. Aktīvākajiem ekskursantiem būs iespēja arī darboties ar manekenu, apgūstot pirmās palīdzības sniegšanas elementus.

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra piedāvā skolēniem doties dabā un apskatīt, kādi objekti tapuši vai ieguvuši iespēju “atdzimt” jaunā un mūsdienīgā veidolā, pateicoties Eiropas Savienības fondu finansējumam. Kultūras ministrija piedāvā muzikālu sarunu ar spilgtāko Latvijas mūsdienu koklētāju Laimu Jansoni, kā arī pastaigu radošajiem un drosmīgajiem pamestajās un savādi romantiskajās bijušā Rīgas Vieglās rūpniecības tehnikuma telpās. Savukārt Sociālās integrācijas valsts aģentūras piedāvājumā ir uztura speciālista, ergoterapeita un psihologa stāstījumi, kā arī nūjošanas un vingrošanas paraugdemonstrējumi.

Iespaidīgs būs Zemkopības ministrijas apmeklējums, jo iestāde uzņems interesentus vienā no augstākajiem Rīgas biroju torņiem Daugavas krastā, kur varēs aplūkot Klientu apkalpošanas centru un nofotografēt Rīgas panorāmu no ēkas 23. stāva 70 metru augstumā. Savukārt Satiksmes ministrija kopā ar ministru Tāli Linkaitu uzņems skolēnu grupas ar dažādiem konkursiem un spēlēm, iepazīstot transporta un sakaru jomu, “Rail Baltica” projekta norisi un citus Eiropas Savienības finansētus satiksmes projektus.

Valsts kanceleja Atvērto durvju dienu iniciatīvu vada kopš 2011. gada, un ik gadu tā gūst plašu atsaucību gan no valsts iestāžu, gan apmeklētāju puses.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI