DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
02. maijā, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Kultūras ministre 3.maijā piedalīsies ES valstu kultūras un ārlietu ministru ārkārtas sanāksmēs Parīzē

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Lai piedalītos pēc Francijas prezidenta Emanuēla Makrona (Emmanuel Macron) iniciatīvas sasauktajās Eiropas Savienības (ES) kultūras un ārlietu ministru ārkārtas sanāksmēs, kurās paredzēts spriest par kultūras mantojuma saglabāšanas un atbalsta sistēmas uzlabošanu ES, kultūras ministre Dace Melbārde 2. – 4.maijā dodas darba vizītē uz Parīzi (Francija).

„Traģiski brīži, kuros iet bojā gadsimtus pārdzīvojuši kultūras pieminekļi, ne tikai atgādina par šķietami nesatricināmu un mūžīgu vērtību trauslumu, bet liek jo skaudrāk izjust un apzināties, cik nozīmīgi tie mums ir arī tīri personiski, kaut fiziski atrodas tālu,” atzīmē D.Melbārde, akcentējot nepieciešamību apspriest uzlabojumu veikšanu ES kultūras mantojuma saglabāšanas un atbalsta sistēmā.

Vizītes ietvaros kultūras ministrei paredzēta tikšanās arī ar UNESCO Pasaules Mantojuma centra vadītāju Mehtildi Rosleri (Mechtild Rossler).

Dienas izskaņā kultūras ministre piedalīsies Latvijas kinorežisores Lailas Pakalniņas dokumentālo filmu retrospekcijas “Drôle de réel” atklāšanas seansā, kuru Parīzē, Pompidū centrā organizē Latvijas Nacionālais Kino centrs un Latvijas vēstniecība Francijā. Režisores L.Pakalniņas dokumentālo filmu retrospektīva – 20 filmas, kas tapušas apmēram 30 gadu laikā – Francijā tiks izrādītas divu nedēļu garumā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI