DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. aprīlī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

PVO eksperts atbalsta veselības ministres aicinājumu palielināt finansējumu veselības aprūpei

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ieguldījumi veselības aprūpē ir investīcija, kuru Latvija var atļauties, tādēļ apsveicams ir veselības ministres Ilzes Viņķeles ierosinājums palielināt veselības aprūpei nepieciešamo finansējumu, tā šodien Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas un Sociālo un darba lietu komisijas kopsēdē pauda Pasaules Veselības organizācijas (PVO) pārstāvis Tamāšs Evetovits.

Diskutējot par Latvijas veselības aprūpes sistēmas finansēšanas modeli vienlīdzībai, PVO pārstāvis klātesošajiem deputātiem un nozares ekspertiem norādīja, ka no veselības aprūpes nedrīkst izslēgt sociāli neaizsargātākos sabiedrības pārstāvjus. Viņa vērtējumā pareizais solis uz taisnīgāku pieeju bija valdību veidojošo partiju paustais atbalsts atteikties no tā dēvētā divu grozu sistēmas, aizstājot to ar vienotu veselības aprūpes pakalpojumu klāstu.

T.Evetovits pauda atbalstu veselības ministrei I.Viņķelei, uzsverot, ka Latvija var atļauties lielākas investīcijas veselības aprūpē, ņemot vērā arī valsts ekonomisko izaugsmi. Viņš arī uzsvēra, ka šis ir īstais laiks, lai panāktu politisku vienošanos - veselības aprūpei jākļūst par vienu no valsts prioritātēm.

"Latvija var sasniegt vidējo Eiropas Savienības līmeni. Nepalaidiet garām iespēju palielināt finansējumu veselības aprūpei," viņš aicināja.

Jau vēstīts, ka veselības ministre I.Viņķele iepriekš norādījusi, ka hroniski nepietiekamā finansējuma apstākļos, veselības aprūpē strukturālās izmaiņas nevar glābt situāciju.

Tāpat veselības ministre arī uzsvērusi nepieciešamību palielināt finansējuma caurredzamību, kā arī izteikusi aicinājumu kopīgi rast risinājumus esošajai situācijai, uzlabojot veselības aprūpes pieejamību un kvalitāti.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI