DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. aprīlī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrijā pārrunā sasniegto un darāmo diasporas jautājumos

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 29. aprīlī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs un parlamentārā sekretāre Zanda Kalniņa-Lukaševica tikās ar Eiropas Latviešu apvienības (ELA) valdes pārstāvjiem – valdes priekšsēdi Elīnu Pinto, vietnieku Agni Sauku, kultūras nozares vadītāju Leldi Vikmani un ELA izglītības projektu koordinatori Latvijā Airu Priedīti. Tikšanās laikā ministrs izteica atzinību ELA par konstruktīvo sadarbību un atbalstu, izstrādājot Diasporas likumu, kā arī darbojoties diasporas politikas jomā. Ministrs apliecināja, ka, ņemot vērā Eiropā dzīvojošo Latvijas valstspiederīgo iedzīvotāju skaitu, sadarbība ar ELA ir viena no Ārlietu ministrijas prioritātēm. Ārlietu ministrs un parlamentārā sekretāre informēja ELA pārstāvjus par aktualitātēm diasporas politikas jomā, par tuvākajā laikā gaidāmo Diasporas konsultatīvās padomes nolikuma apstiprināšanu, kas ļaus aktīvāk plānot, īstenot un koordinēt diasporas politikas pasākumus.

ELA valdes pārstāvji izteica pateicību ministram par veiksmīgo sadarbību diasporas politikas jomā un izklāstīja turpmākos darbības virzienus un prioritātes, kas balstās identitātes (kultūras un izglītības sakaru veicināšana), iesaistes (pilsoniskās apziņas pilnveidošana) un ieguldījuma (ārvalstīs iegūtās pieredzes nodošana Latvijai) veicināšanu Latvijā.

Ārlietu ministrs un ELA valdes pārstāvji izteica pārliecību par sekmīgu turpmāko sadarbību, īstenojot diasporas politiku.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI