DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. aprīlī, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Politika

Norisināsies Baltijas jūras reģiona NVO forums 2019

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

9. maijā Rīgā norisināsies ne tikai Eiropas dienas un Latvijas 15 gadu dalības Eiropas Savienībā svinības, bet arī sāksies starptautiskais Baltijas jūras reģiona NVO forums, kurā 3 dienas tiksies eksperti un aktīvisti, lai diskutētu par Baltijas jūras reģionam būtiskiem jautājumiem.

Forums norisināsies Latvijas prezidentūras Baltijas jūras reģiona valstu padomē laikā. Prezidentūras prioritātes ir ilgstpēja, identitāte un drošība, tādēļ par šī gada foruma fokusu ir izraudzīti tieši šie trīs vadmotīvi, kurus caurvij ideja par pilsoniskās sabiedrības pienesumu valstisku un globālu mērķu sasniegšanā un iedzīvotāju lomu pozitīvu pārmaiņu un sociālo inovāciju ieviešanā.

Tradicionāli forums vienkopus pulcina ekspertus no nevalstiskā, publiskā, akadēmiskā un mediju sektoriem, taču šoreiz forumā līdzdarbosies arī biznesa sektors un diplomātiskais korpuss. Mēs ticam, ka tikai visiem sektoriem sadarbojoties, var panākt ilgtspējīgu attīstību un savstarpējo uzticēšanos.

Foruma programmā ir ietvertas diskusijas un darbnīcas par pilsonisko līdzdalību un sektoru savstarpējo sadarbību globālā, Eiropas, nacionālā, lokālā un individuālā līmenī, vienlaikus skatot jautājumus no nevalstiskā, publiskā, biznesa un mediju skata punkta.

Ir vismaz trīs iemesli, kādēļ piedalīties Baltijas jūras reģiona NVO forumā Rīgā:

1.Tā ir iespēja Latvijas ekspertiem parādīt starptautiskā līmenī, ka Latvijā ir spēcīga pilsoniskā sabiedrība, un mēs veicinām starpsektoriālu sadarbību un uzticēšanos. Lai parādītu, kā veiksmīgi un interaktīvi var iesaistīt iedzīvotājus diskusijās, kā īstenot dialogu starp dažādiem sektoriem dažādos līmeņos, kā medijiem un NVO sadarboties, ar savu ekspertīzi forumā dalīsies domnīca PROVIDUS, LLF, DOTS, Re: Baltica, LAPAS, Rīgas Apkaimju alianse un Sociālās uzņēmējdarbības asociācija. Tāpat forumā būs piemēri no biznesa sektora, kas ikdienā atbalsta pilsonisko sabiedrību ne tikai finansiāli, bet savā darbā ietverot korporatīvās atbildības principus.

2.Tā ir iespēja mācīties no ārvalstu lektoriem, kas dalīsies savā pieredzē un ekspertīzē par to, kā mobilizēt cilvēkus pilsoniskām aktivitātēm, kā jēgpilni un atklāti iesaistīt sabiedrību lēmumu pieņemšanā, kā pilsoniskajai sabiedrībai un pašvaldībai sadarboties. Tāpat foruma pirmajā dienā Atvērtās pārvaldības partnerības eksperts Peters Varga (Peter Varga) prezentēs jaunākās tendences publiskā sektora un iedzīvotāju sadarbībā ES un Latvijas kontekstā, savukārt foruma trešajā dienā - vairākas starptautiska līmeņa jumta organizācijas paneļdiskusijā dalīsies ar visaptverošu ieskatu par to, kas notiek pilsoniskās sabiedrības jomā, tai skaitā ar negatīvajām tendencēm kā populisma un darbības telpas sašaurināšanas vilni, un ko varam darīt, lai uzlabotu NVO attīstību.

3.Un visbeidzot, tā ir iespēja satikt ekspertus no vairāk nekā 11 valstīm, no dažādiem sektoriem un jomām, veidot jaunas sadarbības un partnerības, un ne mazāk svarīgi – veicināt pilsoniskās sabiedrības atpazīstamību un ietekmi lēmumu pieņemšanas procesā, kopīgi radot pamatu politiskajai dienaskārtībai ilgstpējas identitātes un drošības stiprināšanai.

17. Baltijas jūras reģiona NVO forums Rīgā norisināsies no 9. līdz 11. maijam, kura organizēšanu un darba koordināciju ir uzņēmusies biedrība “Latvijas Pilsoniskā alianse”, kas ir Baltijas jūras reģiona NVO tīkla nacionālais pārstāvis, sadarbībā ar  Latvijas Platforma attīstības sadarbībai “LAPAS”.

Sekot līdzi informācijai par pasākuma norisi, lektoriem, darba grupām, un citai aktuāliem jaunumiem aicinām šeit.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI