DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. aprīlī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Valsts policija Rīgā noliktavā atrod un atsavina teju 6 miljonus nelegālo cigarešu

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes amatpersonas par nelegālo akcīzes preču glabāšanu aizturējusi vienu personu. Kriminālprocesa ietvaros atsavināti teju 6 miljoni nelegālo tabakas izstrādājumu bez Latvijas Republikas akcīzes markām.

Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kriminālpolicijas pārvaldes 3. biroja 1. nodaļas amatpersonas bija noskaidrojušas personu, kura uzglabā nelegālās cigaretes. Veicot virkni izmeklēšanas darbību policisti pagājušajā nedēļā, 17. aprīlī, aizturēja 1957. gadā dzimušu vīrieti.

Veicot sankcionētas kratīšanas kādā Rīgas mikrorajona rūpniecības teritorijas noliktavā un turpat novietotajos transportlīdzekļos, policisti konstatēja 5 980 000 cigarešu bez Latvijas Republikas akcīzes markām, kā arī trīs kravas automašīnas un kravas furgonu ar piekabi. Policijai tapis zināms, ka vīrietis nelegālās cigaretes visticamāk bija plānojis vest uz ārzemēm.

Par tabakas izstrādājumu nelikumīgu uzglabāšanu lielā apmērā policijā ir uzsākts kriminālprocess. Krimināllikumā par šādu pārkāpumu paredzēts sods - brīvības atņemšana uz laiku līdz pieciem gadiem vai īslaicīga brīvības atņemšana, vai piespiedu darbs, vai naudas sods, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas un probācijas uzraudzība uz laiku līdz trim gadiem vai bez tās.

Policija arī turpmāk īstenos aktivitātes akcīzes preču nelegālās aprites apkarošanā un aicina šajā cīņā iesaistīties arī iedzīvotājus. Ja kādam iedzīvotājam vai komersantam ir informācija par nelegālo akcīzes preču apriti, informēt policiju ir iespējams, zvanot pa tālruņa numuru 110 vai vēršoties tuvākajā policijas iecirknī. Tāpat to tirdzniecības vietas ātri un ērti iespējams atzīmēt Iekšlietu ministrijas interaktīvajā kartē: 
http://www.ic.iem.gov.lv/gis2/

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI