DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. aprīlī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

No 25. aprīļa satiksmei būs slēgts A. Deglava ielas pārvads

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Rīgas Satiksmes attēls

No ceturtdienas, 25. aprīļa, pulksten 05.00 no rīta satiksmei tiks slēgts Augusta Deglava ielas pārvads līdz galējā atzinuma saņemšanai no Būvniecības valsts kontroles biroja (BVKB) par to, vai Augusta Deglava ielas pārvads ir drošs ceļa satiksmes dalībniekiem. Šobrīd pār tiltu varēs pārvietoties gājēji un velobraucēji.

Valsts policijas priekšnieks Ints Ķuzis šādu lēmumu pieņēma šodien pēc divu stundu ilgas sanāksmes ar BVKB un Rīgas domes un Rīgas satiksmes amatpersonām, uzklausot argumentus par esošo situāciju Augusta Deglava ielas pārvadā.

Ints Ķuzis: “Man kā Valsts policijas priekšniekam ir pienākums situācijās, kurās apdraudēta sabiedriskā kārtība un drošība vai cilvēku veselība un dzīvība, pieņemt lēmumu par sabiedrisku objektu slēgšanu, ja radušās bažas par drošību. Tādēļ līdz brīdim, kamēr būsim guvuši pārliecību par to, ka šis pārvads var tikt ekspluatēts, pie kādiem apstākļiem un kādā intensitātē, tikmēr tilts satiksmei būs slēgts. Mums nav tiesību riskēt!”

Lai Valsts policija pārskatītu savu lēmumu, tiek gaidīts BVKB atzinums par drošu tilta ekspluatāciju un tā izmantošanas nosacījumiem.

BVKB Kontroles departamenta direktors Māris Demme uzsver: “Šobrīd, pie šādiem apstākļiem tilts nav drošs ekspluatācijai. Rīgas domei ir jāpabeidz tehniskās izpētes atzinuma izstrāde. Balstoties uz visu šo informāciju varēsim izvērtēt situāciju un sniegt atzinumu tālākajām darbībām Valsts policijai un Rīgas pašvaldības būvvaldei. Jāatzīst, jau šobrīd ir iesniegti racionāli priekšlikumi, kas paredz atbilstoši nepieciešamajam darbu veikšanas projektam, nostiprināt bojātās konstrukcijas. Tam nevajadzētu aizņemt daudz laika.”

Jau tuvākajā laikā BVKB sagaida Rīgas domes amatpersonu sagatavotus tehniskās izpētes dokumentus, kas būs par pamatu, lai birojs pilnībā pārliecinātos par objekta ekspluatācijas drošību, kas ietvers arī nosacījumus, pie kuriem tilta ekspluatācija ir pieļaujama.

Pār tiltu pārvietoties būs ļauts gājējiem un velosipēdistiem.

Plašāka informācija par izmaiņām sabiedriskā transporta maršrutos pieejama Rīgas satiksmes mājaslapā: https://www.rigassatiksme.lv/lv/aktualitates/izmainas-sabiedriska-transporta-marsrutos-saistiba-ar-a-deglava-parvada-slegsanu/

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI