DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
24. aprīlī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Valsts policija pastiprinātu uzmanību pievērš velosipēdistiem

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Ceturtdien, 18.aprīlī, profilaktiskā pasākuma laikā policisti pārvietojās ne tikai ar automašīnām, pārbaudot transportlīdzekļu vadītājus, bet arī, kopā ar Liepājas pilsētas Pašvaldības policiju atklāja velosezonu, pievēršot uzmanību velosipēdistiem.

Ceturtdien Liepājā ir apsekotas sešas velosipēdu tirdzniecības vietas, 25 velosipēdisti informēti par iespēju reģistrēt savu velosipēdu CSDD, no kuriem viens jau bija savu velosipēdu piereģistrējis un varēja uzrādīt attiecīgu uzlīmi. Septiņi no velosipēdistiem bija nepilngadīgi, vecumā no 14-15 gadiem, no kuriem pieci nebija ieguvuši velosipēda vadītāja apliecību – par to viņiem tika izteikts mutisks brīdinājums. Tāpat trīs pieaugušie vadīja velosipēdu bez jebkāda veida vadītāja apliecības – arī viņi tika mutiski brīdināti. Tāpat visi saņēma informatīvus bukletus ar informāciju, kur var reģistrēt savu velosipēdu.

Valsts policija informēja velosipēda īpašniekus par velosipēdu reģistrāciju, jo zādzības gadījumā skaitliskais vairākums nespēj sniegt policijai nekādus raksturojošos datus par nozagto velosipēdu, izņemot tā rāmja krāsu vai vispārīgo velosipēda tipu – sieviešu, vīriešu, saliekamais, sporta un tamlīdzīgi, kas nevar kalpot par kā subjektīvas pazīmes velosipēda meklēšanai un atpazīšanai.

Lai palielinātu velosipēdu īpašnieku aizsardzību pret velosipēdu zādzību, kā arī, lai nodrošinātu reģistrēto velosipēdu papildu identifikāciju, Valsts policija aicina iedzīvotājus reģistrēt savu velosipēdus, kas ir izdarāms Valsts akciju sabiedrības “Ceļu Satiksmes Drošības Direkcija” interneta vietnē https://www.csdd.lv/velosipedu-regist…/vispariga-informacija, velosipēda īpašniekam šajā gadījumā ir iespēja saņemt velosipēda reģistrācijas uzlīmi.

Saskaņā ar Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksu, par to noteikumu pārkāpšanu, kuri paredz papildu prasības velosipēdu un mopēdu vadītājiem, izsaka brīdinājumu vai uzliek naudas sodu transportlīdzekļa vadītājam no 7 līdz 30 eiro.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI