DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. aprīlī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Lieldienu brīvdienās ugunsgrēkos cieta divi cilvēki

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aizvadītajās Lieldienu brīvdienās, laika posmā no šī gada 19.aprīļa plkst. 6.30 līdz 23.aprīļa plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 654 izsaukumus – 544 uz ugunsgrēku dzēšanu un 49 uz glābšanas darbiem, bet 61 izsaukums bija maldinošs.

Klusajā sestdienā plkst. 17.47 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Ilūkstes novadu, kur ugunsgrēks bija izcēlies dzīvojamā mājā. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka dzīvojamā mājā deg dīvāns 2m2 platībā. Pirms VUGD ierašanās kaimiņi ar saviem spēkiem no piedūmotās ēkas izglāba divus cilvēkus, kuri bija cietuši un tika nodoti Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 18.55 darbi notikuma vietā tika pabeigti.

Pirmajās Lieldienās plkst. 12.29 VUGD saņēma izsaukumu uz Cēsu ielu Rīgā, kur no dzīvojamās mājas bija redzami dūmi. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji glābēji konstatēja, ka trīsstāvu ēkas vienā no dzīvokļiem deg sadzīves mantas 15m2 platībā. Izmantojot glābšanas maskas, ugunsdzēsēji glābēji no piedūmotās ēkas izglāba divus cilvēkus, bet evakuēja piecus. Plkst. 14.00 ugunsgrēks tika likvidēts.

Svētdien ugunsdzēsēji glābēji Rīgā no Daugavas izcēla noslīkušu cilvēku, bet Talsu novada Laucienes pagastā no dīķa tika izcelts noslīcis cilvēks. Savukārt pirmdien Aizputes novadā no ūdenskrātuves tika izcelts noslīcis cilvēks, bet Daugavpils novadā no dīķa tika izcelti divi noslīkuši cilvēki. Visos gadījumos noslīkušie cilvēki nodoti Valsts policijas darbiniekiem.

Aizvadītajās brīvdienu četrās brīvdienās VUGD reģistrēja 329 kūlas ugunsgrēkus, kurs izdega 410 hektāri Latvijas zemes. Šogad kopumā reģistrēti 2239 pērnās zāles ugunsgrēki, kas ir vairāk nekā pērn kopumā.

VUGD atgādina, ka ikvienas personas pienākums ir nepieļaut ugunsgrēka izcelšanos vai darbības, kas var novest pie ugunsgrēka. VUGD aicina ikvienu iedzīvotāju uzmanīgi apieties ar uguni, lai, piemēram, neuzmanīgas smēķēšanas vai ugunskura dedzināšanas rezultātā neizceltos postošs kūlas vai meža ugunsgrēks. Gadījumā, ja ir izcēlies kūlas ugunsgrēks, nekavējoties jāzvana uz vienoto ārkārtas palīdzības izsaukumu numuru 112!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI