DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. aprīlī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Vēstnieks Uldis Mikuts iesniedz akreditācijas vēstuli Moldovas Republikas prezidentam

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 18. aprīlī Latvijas ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Uldis Mikuts svinīgā ceremonijā iesniedza akreditācijas vēstuli Moldovas Republikas prezidentam Igoram Dodonam (Igor Dodon).

Sarunā tika pārrunātas Latvijas un Moldovas divpusējās attiecības, atzīmējot konstruktīvo politisko dialogu un Latvijas nozīmīgo lomu atbalsta sniegšanā Moldovai eirointegrācijas ceļā un reformu ieviešanā.

U. Mikuts pauda apņemšanos turpināt sekmēt savstarpējo attīstības sadarbību, kur Latvija vairāk nekā 10 gadus ir aktīvs Moldovas partneris, kā arī attīstīt ekonomiskās saites, īpaši vides risinājumu, informācijas tehnoloģiju un enerģētikas jomās, un stiprināt parlamentāro sadarbību.

I. Dodons uzsvēra Latvijas kā nozīmīga Moldovas partnera lomu, tostarp abu valstu plašo līgumtiesisko bāzi un pēdējo gadu aktīvo politisko dialogu. Prezidents sarunā īpaši atzīmēja savstarpējo tirdzniecības pieaugumu. Tas norāda uz potenciālu ciešākai ekonomiskajai sadarbībai, kas ir labs pamats divpusējo attiecību padziļināšanai nākotnē.

Puses pārrunāja arī Moldovas iekšpolitiskās norises pēc 24. februāra parlamenta vēlēšanām un nepieciešamību turpināt ilgtspējīgu reformu īstenošanu iedzīvotāju dzīves apstākļu uzlabošanai un valsts attīstības sekmēšanai.

Informācijai

Uldis Mikuts ir karjeras diplomāts un līdz šim bija pastāvīgā pārstāvja vietnieks Latvijas pārstāvniecībā ANO, EDSO un citās starptautiskajās organizācijās Vīnē. Darbu Ārlietu ministrijā viņš uzsāka 1999. gadā Konsulārā departamenta Funkcionālajā nodaļā, vēlāk Šengenas nodaļā. U. Mikuts pildījis amata pienākumus Latvijas vēstniecībās Lielbritānijas un Ziemeļīrijas Apvienotajā Karalistē, Beļģijas Karalistē, kā arī Ārlietu ministrijas Drošības politikas departamentā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI