DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. aprīlī, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība
1
1

Valsts apmaksātām studijām Nacionālajā aizsardzības akadēmijā uzņems 120 kadetus

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas Nacionālā aizsardzības akadēmija 2019./2020. studiju gadā uzņems 120 kadetus, kuri valsts apmaksātās studiju programmās varēs apgūt Nacionālo bruņoto spēku virsnieka profesiju. Pēc Nacionālās aizsardzības akadēmijas absolvēšanas jaunajam virsniekam ir nodrošināta dienesta vieta Nacionālo bruņoto spēku vienībās.

Pieteikšanās studijām jau ir sākusies, un tā noritēs līdz pat 31.jūlijam. Savukārt 8. maijā Nacionālā aizsardzības akadēmija rīkos Atvērto durvju dienu “Melnā nakts gaišā dienas laikā”, kurā ikviens interesents varēs iegūt informāciju par piedāvātājām studiju programmām, tikties ar studiju kursu vadību, kā arī iepazīt kadetu ikdienu, karavīru ekipējumu un apbruņojumu. Atvērto durvju diena notiks Rīgā, Ezermalas ielā 8B, un sāksies plkst. 11:00.

Vidējo izglītību ieguvušajiem Nacionālā aizsardzības akadēmija piedāvā apgūt trīs akreditētas studiju programmas militārajā vadībā dienestam Sauszemes, Jūras un Gaisa spēkos. Šajās studiju programmās konkursa kārtībā uzņem Latvijas Republikas pilsoņus vecumā līdz 30 gadiem.

Savukārt profesionālā augstākās izglītības programma “Komandējošā sastāva virsnieks” piedāvā jauniešiem ar akadēmisko vai otrā līmeņa augstāko profesionālo izglītību studēt aizsardzības akadēmijā, lai iegūtu otrā līmeņa profesionālo augstāko izglītību. Tajā uzņem vecumā līdz 35 gadiem.

Papildus profesionālajām studiju programmām aizsardzības akadēmija nodrošina arī Virsnieka speciālista pamatkursu. Tajā uzņem augstskolas absolventu, kurš ir ieguvis akadēmisko vai otrā līmeņa profesionālo augstāko izglītību tiesību zinātnē, ārsta grādu un kvalifikāciju ārsta specialitātē un akadēmisko vai otrā līmeņa profesionālo augstāko izglītību informācijas tehnoloģiju, datortehnikas, elektronikas, telekomunikācijas, telemātikas, kiberdrošības, datorvadības vai datorzinātnes specialitātēs.

Iestājoties Nacionālajā aizsardzības akadēmijā, kadetus sagaida ne vien dinamisks mācību process, bet arī dažādas priekšrocības, kas nav citās mācību iestādēs: studijas ir bez maksas - tās tiek finansētas no valsts budžeta līdzekļiem; studiju laikā kadeti ir pilnā valsts apgādē, un viņiem nodrošina arī visas karavīra sociālās garantijas, tostarp, apmaksātu veselības aprūpi.

Kadetiem maksā karavīra algu (stipendiju) sākot ar 900 eiro pēc nodokļu nomaksas.  Kadetus nodrošina ar bezmaksas izmitināšanu dienesta viesnīcā un iespēju bez maksas izmantot Nacionālo bruņoto spēku Sporta kluba kompleksu. Aizsardzības akadēmijā ir pieejama bibliotēka ar plašu militārās un vispārizglītojošās literatūras un periodikas klāstu vairākās valodās, dažādas datu bāzes un bezmaksas interneta pieslēgums.

Ar Nacionālās aizsardzības akadēmijas piedāvātajām studiju un apmācības programmām, kā arī kandidātiem izvirzītajām prasībām var iepazīties tās tīmekļvietnē www.naa.mil.lv, bet ar pieteikšanās kārtību un atlases procesu militārajam dienestam un studijām aizsardzības akadēmijā – bruņoto spēku tīmekļvietnes www.mil.lv sadaļā “Kļūsti karavīrs”.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI