DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
17. aprīlī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrs ar Eiropas Savienības valstu vēstniekiem pārrunā Latvijas prioritātes diskusijā par ES nākotni

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 17. aprīlī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs piedalījās Eiropas Savienības (ES) prezidējošās valsts Rumānijas organizētajās darba pusdienās ar ES dalībvalstu un kandidātvalstu vēstniekiem. Tikšanās laikā ministrs skaidroja Latvijas prioritātes diskusijās par ES nākotni: sabalansēts un godīgs ES daudzgadu budžets 2021.–2027. gadam ar uzsvaru uz dzīves līmeņa un lauksaimnieku tiešmaksājumu izlīdzināšanu, dezinformācijas izaicinājumu risināšana, Vienotā tirgus digitalizācija un turpmāka attīstība, vērtību jautājumi. E. Rinkēvičs arī uzsvēra maijā gaidāmo Eiropas Parlamenta vēlēšanu nozīmi. 

Ministrs pauda atbalstu Rumānijas prezidentūras ES Padomē izvirzītajām prioritātēm 2019. gada pirmajam pusgadam. Prezidentūras moto “Kohēzija – kopīga ES vērtība” saskan ar Latvijas interesēm, jo vienmēr uzsveram kohēzijas politikas un konverģences nozīmi visos ES politikas aspektos.

Tāpat E. Rinkēvičs vērsa uzmanību, ka breksita jautājumā Latvijas prioritāte joprojām ir sakārtota Apvienotās Karalistes izstāšanās no ES.

Noslēgumā tika pārrunāta gatavošanās Eiropadomes neformālai sanāksmei 9. maijā Sibiu pilsētā Rumānijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI