DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. aprīlī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

LU Botāniskajā dārzā 16. maijā notiks augu pasaules izziņas pasākums “Augu aizsardzības diena”

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 16. maijā LU Botāniskajā dārzā notiks “Augu aizsardzības diena”. Pasākuma laikā botāniskajā dārzā darbosies laboratorijas un darbnīcas, kurās varēs iepazīt augu pasaules daudzveidību un nozīmīgumu. Iepriekš piesakoties, būs pieejamas arī bezmaksas ekskursijas gida pavadībā. Īpaši gaidīti skolēni un skolotāji, bet laipni aicināti visi interesenti! Dalība pasākumā, iegādājoties ieejas biļeti LU Botāniskajā dārzā.

2019. gada 16. maijā 10.00-16.00 LU Botāniskajā dārzā notiks “Augu aizsardzības diena”, kuras laikā skolēni un citi interesenti varēs iepazīt dabas zinātnes un daudzveidīgo augu pasauli interaktīvā un saistošā veidā. “Augu aizsardzības dienā” botāniskā dārza āra teritorijā un Šķūnī darbosies radošās darbnīcas un laboratorijas, kurās būs iespējams iepazīt ūdens augus un dzīvniekus pilsētā, ielūkoties purvu pētnieku ikdienā, iepazīt botāniskā dārza putnus zinoša ornitologa pavadībā, izprast augsnes nozīmi augu dzīvē, kā arī iesaistīties citās aktivitātēs, kas ļaus izzināt augu pasauli. Pasākuma apmeklētājiem būs pieejama arī Tauriņu māja, Augu māju siltumnīcas un pārējās LU Botāniskā dārza ekspozīcijas. “Augu aizsardzības dienas” aktivitātes būs piemērotas visa vecuma apmeklētājiem, bet īpaši gaidīti skolēni un skolotāji.

Pasākuma ietvaros ierobežotā daudzumā tiks piedāvātas arī bezmaksas ekskursijas gida pavadībā skolēnu grupām (ekskursantiem jāiegādājas tikai ieejas biļetes botāniskajā dārzā). Ekskursijām gida pavadībā jāpiesakās iepriekš, rakstot agnese.reke@lu.lv vai zvanot 67450860. Dalībai brīvdabas laboratorijās un darbnīcās nav jāpiesakās iepriekš – tās var apmeklēt jebkurš interesents pasākuma norises laikā.

Dalības maksa pasākumā: ieejas biļete LU Botāniskajā dārzā. Ieejas biļešu cenas atrodamas LU Botāniskā dārza mājas lapā: https://www.botanika.lu.lv/nacciemos/

Augu aizsardzības diena pasaulē veltīta tam, lai cilvēki vairāk uzzinātu par augiem un to nozīmi gan mūsu dzīvē, gan dabas procesos. Augu aizsardzības dienas laikā botāniskajos dārzos, pētnieciskajos institūtos un citās ar augu izpēti saistītās iestādēs notiek dažādas izglītojošas aktivitātes. Šogad LU Botāniskajā dārzā Augu aizsardzības diena tiks atzīmēta jau 10.reizi. 2019. gadā pasākums notiks sadarbībā ar European Plant Science Organization rīkoto “Fascination of Plants Day”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI