DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. aprīlī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

Inese Lībiņa-Egnere Bahreinas vēstniekam izceļ parlamentārās sadarbības attīstības iespējas

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvija ir ieinteresēta attīstīt ciešāku parlamentāro sadarbību ar Bahreinu, otrdien, 16.aprīlī, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere, iepazīšanās vīzītē tiekoties ar Bahreinas Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Muhammadu Abdulgafaru (Muhammad Abdul Ghaffar). Šī ir pirmā reize, kad Bahreina ir nozīmējusi vēstnieku Latvijā.

Vēstnieks izcēla Bahreinas interesi attīstīt ciešākus kontaktus uzņēmējdarbībā, pārrunājot arī investīciju iespējas, kā arī izcēla potenciālu aktīvākiem sakariem tūrismā.

Saeimas priekšsēdētājas biedre ar Bahreinas vēstnieku pārrunāja arī valstu ārpolitikas aktualitātes, uzsverot, ka šogad tiek atzīmēti 15 gadi, kopš Latvija iestājās Eiropas Savienībā un NATO.

Tāpat puses sprieda par dzimumu līdztiesības jautājumiem. M.Abdulgafars uzsvēra, ka šī ir pirmā reize Bahreinas parlamenta vēsturē, kad par parlamenta priekšsēdētāju ir ievēlēta sieviete. Stāstot par Latvijas parlamenta darbību, I.Lībiņa-Egnere akcentēja, ka 13.Saeimā ievēlēts rekordliels skaits sieviešu – 31 procents no ievēlētajiem deputātiem.

M.Abdulgafars rezidē Parīzē un ir Bahreinas Karalistes ārkārtējais un pilnvarotais vēstnieks Francijā, kā arī pilda vēstnieka pienākumus UNESCO, pie Svētā Krēsla, Šveicē un Itālijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI