DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
16. aprīlī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Akreditācijas vizītē ierodas pirmais Gajānas vēstnieks Latvijā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 15. aprīlī Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Andris Pelšs tikās ar nākamo Gajānas Kooperatīvās Republikas nerezidējošo vēstnieku Latvijā Frederiku Hemliju-Keisu(Frederick Hamley Case), kurš ieradies Rīgā divu dienu akreditācijas vizītē.  

Tikšanās laikā tika apspriestas iespējas valstu divpusējās sadarbības attīstīšanai un ciešākai nostāju koordinācijai starptautiskajās organizācijās, kā arī notika viedokļu apmaiņa par Venecuēlas krīzes jautājumu. Divpusējo attiecību jomā amatpersonas atzina, ka sadarbība mežu apsaimniekošanā ir perspektīva, un nākotnē ir jāveicina Latvijas pieredzes nodošana Gajānas speciālistiem. Gajāna ir viena no viszaļākajām valstīm pasaulē – 70% tās teritorijas aizņem meži.

Valsts sekretārs un Frederiks Hemlijs-Keiss pārrunāja politisko, humāno un ekonomisko krīzi Venecuēlā. Sarunas partneriem bija kopīgs viedoklis, ka Venucēlā ir nepieciešams atjaunot demokrātiju, tiesiskumu un pēc iespējas ātrāk nodrošināt starptautiski atzītu prezidenta vēlēšanu organizēšanu.

Tikšanās laikā valsts sekretārs uzsvēra, ka Eiropas Savienības un Gajānas attiecības ir labas. Latvijas skatījumā ir svarīgi turpināt regulāro politisko dialogu, kas notiek saistībā ar Kotonū nolīgumu, sekmējot politisko un ekonomisko sadarbību.

16. janvārī Gajānas vēstnieks pasniegs akreditācijas vēstules Valsts prezidentam Raimondam Vējonim, kā arī tiksies ar Saeimas priekšsēdētājas biedri Inesi Lībiņu-Egneri.

Gajānas Kooperatīvās Republikas vēstnieks Frederiku Hemlijs-Keiss rezidē Londonā, Apvienotajā Karalistē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI