DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. aprīlī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Politiskais direktors uzsver reģionālās sadarbības nozīmi Centrālāzijas attīstībā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 15. aprīlī Ārlietu ministrijas valsts sekretāra vietnieks – politiskais direktors Jānis Mažeiks piedalījās augsta līmeņa konferencē par Centrālāziju “Savienojamība ilgtspējīgai attīstībai” Bukarestē, Rumānijā.

Uzrunā J. Mažeiks atzinīgi novērtēja pozitīvās tendences Centrālāzijas valstu savstarpējā sadarbībā. Viņš sacīja: “Latvija kā valsts, kas integrējusies dažādu līmeņu reģionālās sadarbības formātos, var apliecināt, ka sadarbībai ar tuvākajiem kaimiņiem ir būtiska nozīme valsts politisko un ekonomisko mērķu sasniegšanā.”

Politiskais direktors uzsvēra, ka Centrālāzija ir nozīmīgs reģions Eiropas un Āzijas savienojamībai un atzīmēja Latvijas aktīvo iesaisti darbā pie transeirāzijas transporta un loģistikas koridoru attīstīšanas. J. Mažeiks norādīja, ka ekonomisko sadarbību ar Centrālāzijas reģiona valstīm veicinātu to valsts un ekonomiskās pārvaldes sistēmu modernizēšana un labvēlīgas uzņēmējdarbības vides attīstīšana. Politiskais direktors sacīja, ka Latvija savā valsts reformu procesā ir guvusi vērtīgas zināšanas un atziņas, ar ko dalāmies ar Centrālāzijas valstīm.

2018. gadā īstenoti 6 attīstības sadarbības projekti Centrālāzijas valstu atbalstam tādās jomās kā laba pārvaldība un pretkorupcija, vietējās pārvaldības stiprināšana, izglītība, zaļa un ilgtspējīga attīstība. No Ārlietu ministrijas pārvaldītā attīstības sadarbības budžeta Centrālāzijas atbalstam 2018. gadā ieguldīti 89,5 tūkstoši EUR.

Augsta līmeņa konferenci par Centrālāziju rīko Rumānijas prezidentūra Eiropas Savienības Padomē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI