DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. aprīlī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība
1
1

Piesakies un piedalies: Ārlietu ministrija aicina Latvijas dalības 15 gadus Eiropas Savienībā svinēt kopā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Aicinām apmeklēt Ārlietu ministriju “Atvērto durvju” dienā 9. maijā, kad tradicionāli tiek svinēta arī Eiropas diena.

Pasākumiem Eiropas dienā īpaši aicināti pieteikties jaunieši, kas ir ieinteresēti uzzināt: kādi ir ieguvumi no Latvijas dalības Eiropas Savienībā, vēlas rast atbildes uz jautājumiem par Ārlietu dienestu un tā vēsturi, kā arī apgūt protokola un lietišķās etiķetes pielietojumu ikdienā. 10.–12. klašu skolēni aicināti pieteikties dalībai “Prāta spēlēs”. Konkursa jautājumi skars Eiropas Savienību, tās vēsturi, personības, ģeogrāfiju un Latvijas ieguvumus 15 gados ES. Erudītākā komanda saņems vērtīgas balvas.

Visas dienas garumā apmeklētājiem būs iespēja pārbaudīt savas zināšanas un uzdot jautājumus ekspertiem par drošu ceļošanu ārpus Latvijas.

Savukārt pulksten 14.00 jaunieši laipni gaidīti piedalīties atraktīvā pasākumā “Jauniešu ceļojumu – piedzīvojumu stāsti”.

Tāpat apmeklētāji varēs apskatīt Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā līguma oriģinālu un Valkas J. Cimzes ģimnāzijas skolēnu zīmējumu izstādi.

Lai piedalītos Atvērto durvju dienas pasākumos, individuālie apmeklētāji un grupas līdz 7. maijam aicinātas sūtīt pieteikumus uz e-pastu:  arlietas.pasakumi@mfa.gov.lv. Dalībai “Prāta spēlēs” pieteikšanās līdz 23. aprīlim, aizpildot pieteikuma anketu https://prataspeles.lv/9maijs/ .

Ierodoties uz Eiropas dienu/ Atvērto durvju dienu Ārlietu ministrijā, interesentiem būs jāuzrāda personu apliecinošs dokuments. Mediju pārstāvji laipni aicināti būt klāt Atvērto durvju dienas pasākumos!

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI