DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. aprīlī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Rīgas domes komisija lems par līdzfinansējuma piešķiršanu dzīvojamo māju remontdarbiem

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Otrdien, 16. aprīlī, Rīgas domē uz darba sēdi pulcēsies komisija, kas izskatīs vairāk nekā 50 daudzdzīvokļu māju iesniegumus pašvaldības līdzfinansējuma piešķiršanai dažādiem ēku remontdarbiem – gan iekšdarbiem, gan fasāžu un jumtu atjaunošanai.

Kā vēstīts, pagājušajā gadā tika apstiprināta jauna programma, kas paredz sniegt pašvaldības finansiālu atbalstu dzīvokļu īpašnieku biedrībām ne tikai energoauditu veikšanai, bet arī daudzdzīvokļu dzīvojamās mājas tehniskās paraugdokumentācijas izstrādei. Līdzfinansējumu 50 % apmērā var saņemt arī energoefektivitātes pasākumiem un dzīvojamās mājas atjaunošanas darbiem. Tika arī izveidota komisija, kas izvērtē iesniegtos priekšlikumus un lemj par līdzfinansējuma piešķiršanu.

„Ļoti priecē pozitīvā dinamika – ja 2018. gadā mēs kopā atbalstījām 48 projektus, tad šogad jau vienas komisijas sēdes laikā izskatīsim vairāk nekā 50 pieteikumus. Tas neapšaubāmi ļauj prognozēt, ka 2019. gadā Rīgas dome atbalstīs vairāk nekā 100 daudzdzīvokļu māju renovāciju,” norāda līdzfinansējuma piešķiršanas komisijas priekšsēdētājs Aleksejs Rosļikovs.

Jau 23. aprīlī plkst. 12.00 Rīgas domes sēžu zālē paredzēta svinīga līgumu noslēgšana ar māju pārstāvjiem par līdzfinansējuma piešķiršanu.

Jaunā programma jau guvusi lielu dzīvokļu īpašnieku biedrību ievērību, jo kopš pagājušā gada vairāku simtu māju iedzīvotāji ir interesējušies par nepieciešamajiem dokumentiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI