DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. aprīlī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Parlamentārais sekretārs darba vizītē apmeklēs Somiju

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

15. un 16. aprīlīAizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārsMārtiņš Staķis darba vizītē apmeklēs Somiju, lai iepazītos ar Somijas pieredzi visaptverošas valsts aizsardzības sistēmas ieviešanā.

Vizītes laikā M. Staķis tiksies ar Somijas Aizsardzības ministrijas pārstāvjiem, lai pārrunātu Somijas valsts aizsardzības koncepciju, veiksmīgi ieviesto visaptverošās valsts aizsardzības modeli un tā darbības aspektus, informācijas telpas drošības aizsardzību un visas sabiedrības iesaisti valsts aizsardzībā.

Aizsardzības ministrijas parlamentārais sekretārs arī iepazīsies ar Eiropas Izcilības centra cīņai ar hibrīdo apdraudējumu darbību, kā arī tiksies ar Somijas Iekšlietu ministrijas un Valsts ārkārtas situāciju apgādes aģentūras pārstāvjiem, lai pārrunātu Somijas pieredzi, nodrošinot gatavību ārkārtas situācijām.

Somija ir viena no valstīm, kuras pieredzi Latvija izmanto visaptverošās valsts aizsardzības sistēmas ieviešanā, kuras mērķis ir padziļināt visu valsts institūciju sadarbību, nodrošināt efektīvu publiskās un privātās partnerības mehānismu izstrādi, paaugstināt sabiedrības izpratni par iespējām aizsargāt sevi, savu ģimeni un Latvijas valsti, kā arī izstrādāt sabiedrības pašorganizēšanas instrumentus krīzes gadījumiem.

Divpusējo līgumu par sadarbību aizsardzības jomā Latvija un Somija noslēdza 2009. gada 9. jūnijā.

Sadarbībai attīstoties, 2017. gada 3. novembrī  Latvija un Somija parakstīja Saprašanās memorandu par sadarbību aizsardzības jomai nepieciešamā aprīkojuma iepirkumos, pētījumos un industrijā.

Savukārt 2018. gadā tika uzsākta divpusējā sadarbība apmācības jomā, Somijas bruņotajiem spēkiem nododot pieredzi Latvijas karavīriem pretgaisa aizsardzības raķešu sistēmu “Stinger” izmantošanā.

Somija ir NATO partnervalsts, un sniedz būtisku ieguldījumu drošības sekmēšanā Baltijas jūras reģionā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI