DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
12. aprīlī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Vides un klimata prasības nedrīkst mazināt lauksaimniecības dzīvotspēju

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Pirmdien, 15. aprīlī, zemkopības ministrs Kaspars Gerhards dosies uz ES Lauksaimniecības un zivsaimniecības ministru padomes sanāksmi Luksemburgā, kur turpināsies dalībvalstu diskusijas par ES Kopējās lauksaimniecības politiku (KLP) pēc 2020. gada. Plānots, ka šajā sanāksmē dalībvalstu ministri diskutēs par klimata un vides prasībām KLP nākotnē. Latvija uzskata, ka vides un klimata prasību kopumam ir jābūt samērīgam ar dalībvalstīm piešķirto ES finansējumu.

Ministrs Kaspars Gerhards: “Vides un klimata pasākumiem jābūt pietiekami līdzsvarotiem attiecībā pret Eiropas Savienības atbalsta finansējuma apjomu, jo šīs prasības nedrīkst mazināt lauksaimniecības dzīvotspēju un konkurētspēju vienotajā tirgū.”

Savukārt otrdien, 16. aprīlī, Kaspars Gerhards Strasbūrā ar Lietuvas un Igaunijas lauksaimniecības ministriem tiksies ar ES budžeta un cilvēkresursu komisāru Ginteru Etingeru (Günther Oettinger), ar kuru Baltijas valstu ministri apspriedīs ES daudzgadu budžetu 2021.-2027. gadam, uzverot nepieciešamību beidzot ieviest taisnīgus tiešos maksājumus visu dalībvalstu lauksaimniekiem. Baltijas valstu ministri arī uzsvērs nepieciešamību nodrošināt tādu finansējumu lauku attīstībai, kā rezultātā Baltijas valstu lauksaimnieki būtu vienlīdzīgos konkurences apstākļos ar pārējo ES valstu zemniekiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI