DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. aprīlī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrs piedalīsies 16+1 valstu valdību vadītāju samitā Horvātijā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

2019. gada 11. un 12. aprīlī ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs pārstāvēs Latviju  8. Centrāleiropas un Austrumeiropas valstu un Ķīnas (16+1) valdību vadītāju samitā Dubrovnikos, Horvātijā.

Samitā plānota augsta līmeņa plenārsēde, kurā tiks pieņemts gala dokuments “Dubrovniku vadlīnijas”. Pēc plenārsēdes notiks svinīga divpusējo līgumu un saprašanās memorandu parakstīšanas ceremonija, kurā Latvija parakstīs Saprašanās memorandu starp Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA) un Ninbo pilsētas (Ķīna) pašvaldību par sadarbību e-komercijas jomā.

Vienlaikus ar 16+1 valstu valdību vadītāju samitu notiks 9. Centrāleiropas un Austrumeiropas valstu un Ķīnas (16+1) Biznesa forums, kuram reģistrējušies seši Latvijas uzņēmumi.

Centrāleiropas un Austrumeiropas (CAE) valstu un Ķīnas (16+1) sadarbības formāta mērķis ir aktivizēt Ķīnas sadarbību ar 11 ES dalībvalstīm (Bulgāriju, Čehiju, Horvātiju, Igauniju, Latviju, Lietuvu, Poliju, Rumāniju, Slovākiju, Slovēniju, Ungāriju) un piecām Balkānu valstīm (Albāniju, Bosniju-Hercegovinu, Maķedoniju, Melnkalni un Serbiju) investīciju, transporta, finanšu, zinātnes, izglītības, kultūras un citās jomās. Latvijas prioritātes 16+1 formātā ir tirdzniecība, savienojamība, kā arī dzīvības zinātnes.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI