DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. aprīlī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Aicina pieteikties Brīvības svētku svinēšanai pie klātiem galdiem Liepājas muzeja dārzā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Liepājas pilsēta aicina pieteikties iedzīvotājus un pilsētas viesus, kuri vēlas sagaidīt Brīvības svētkus kopā, 4. maijā draudzīgā atmosfērā pulcējoties pie svinīgi klātiem galdiem Liepājas muzeja dārzā. Dalībniekiem ar skaistāko galda noformējumu ir iespēja laimēt lidojumu uz Parīzi.

Brīvdabas pasākumā ikviens ģimenes lokā un draugu kompānijā aicināts uz dārza svētkiem, pašiem brīvā dabā uzklājot svētku galdu pie balta galdauta. Galdi un krēsli tiks nodrošināti, bet apmeklētāji būs aicināti piedomāt pie galda noformējuma. Par skaistāko galda noformējumu būs balva – lidojums uz Parīzi četrām personām.

Pieteikšanās anketu iespējams aizpildīt līdz 30. aprīlim.

Anketa pieejama šeit: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeQwalagQGgjZ-4xnibXyyFGcaz9Soha1M9n4Gwkk-ZTgLu5g/viewform  

Brīvības svētki sāksies plkst. 12.00 un notiks muzeja dārzā un muzeja iekštelpās ar mērķi veicināt ģimenes, sabiedrības un tautas saliedēšanos. Pasākumu vadīs dziesminiece Maija Kalniņa.

Vienlaicīgi ar brīvdabas pikniku muzeja dārzā, sākot no plkst. 12.00, uz skatuves uzstāsies mūziķis Ivo Fomins ar grupu, kā arī Līgas Libertes dejas teātris ar īpaši sagatavotu priekšnesumu. Svētku programmu var apmeklēt ikviens interesents bez iepriekšējās pieteikšanās.

Sākot no plkst. 13.00 līdz plkst. 19.00 turpat, muzeja dārzā, tiks demonstrētas jaunās latviešu filmas, kuras jau saņēmušas publikas atzinību – pārpratumu komēdija “Homo Novus”, piedzīvojumu filma visu laiku bērniem “Paradīze 89”, filma visai ģimenei “Jēkabs, Mimmi un runājošie suņi” un Liepājā uzņemtā vēsturiska piedzīvojumu filma “1906”.

Paralēli norisēm muzeja dārzā muzeja iekštelpās ikviens interesents varēs izzināt Kurzemes un Liepājas vēstures lapaspuses un tradīcijas:

  • plkst. 12.00 Rucavas sievas piedāvās nogaršot balto sviestu, maizi un medu, kā arī sniegs muzikālus priekšnesumus;
  • plkst. 13.00 un 14.30 muzeja gids vadīs ekskursiju pa ekspozīciju “Dienvidkurzemes ļaudis, dzīve un darbs”;
  • plkst. 13.30 Kurzemes tautastērpu un informācijas centra vadītāja Lia Mona Ģibiete vadīs lekciju par Dienvidkurzemes tautastērpu valkāšanas tradīcijām un to pielietojumu mūsdienās;
  • plkst. 15.00 muzeja gids vadīs ekskursiju pa jauno muzeja ekspozīciju “Latvijas Pagaidu valdības seši mēneši Liepājā”;
  • plkst. 15.00 varēs padziļinātāk iepazīt Pagaidu valdības laiku Liepājā vēsturnieces Innas Gīles vadītajā lekcijā.
Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI