DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
11. aprīlī, 2019
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Saeima konceptuāli lems par plašākām tiesībām VID cīņā pret PVN izkrāpšanas shēmām

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Saeima šodien, 11.aprīlī, pirmajā lasījumā lems par grozījumiem Pievienotās vērtības nodokļa (PVN) likumā. Tie paredz paplašināt Valsts ieņēmumu dienesta tiesības no PVN reģistra izslēgt reģistrētu maksātāju, noteikt stingrākus kritērijus īpašā PVN režīma atļaujas iegūšanai importa darījumos, kā arī noteikt nodokļa maksātāja atbildību par saviem darījumiem. 

Otrajā lasījumā rītdien plānots lemt par grozījumiem maternitātes un slimības apdrošināšanas likumā un grozījumiem Darba likumā, kas paredz 10 kalendāra dienu atvaļinājumu un paternitātes pabalstu tām personām, kuras ir adoptējušas ārpusģimenes aprūpē esošu bērnu vecumā līdz 18 gadiem. 

Vēl otrajā lasījumā darba kārtībā ir vairāki likumprojekti, kas paredz precizēt administratīvo atbildību un kompetenci sodu piemērošanā par Vidzemes, Latgales, Kurzemes un Zemgales ģerboņu lietošanas noteikumu pārkāpšanu un klajas necieņas izrādīšanu valsts himnai un valsts ģerbonim. 

Tāpat deputāti otrajā lasījumā skatīs izmaiņas Veterinārmedicīnas likumā. Ar grozījumiem paredzēts vienkāršot kārtību suņu pases izsniegšanai, un suņiem neatkarīgi no tā, vai dzīvnieki tiek izvesti no valsts vai visu mūžu dzīvo Latvijā, plānots viens veselību apliecinošs dokuments – lolojumdzīvnieka pase. 

Konceptuāli Saeima vērtēs akcīzes nodokļa likuma grozījumus. Tie paredz, ka dīzeļdegvielai, ko izmanto kā degvielu kuģos zvejai iekšējos un piekrastes ūdeņos, pilnā akcīzes nodokļa vietā piemēro samazinātu nodokļa likmi, bet siltumnīcu, mājputnu rūpniecisko novietņu un inkubatoru siltumapgādei izmantotajai dīzeļdegvielai, kam līdz šim nodokli nepiemēroja, piemēro minimālo nodokļa likmi. 

Rītdienas sēdē izskatīšanai komisijās plānots nodot grozījumus Sociālo pakalpojumu un sociālās palīdzības likumā, kas paredz, ka piemaksa pie ģimenes valsts pabalsta par vairākiem bērniem ir skatāma un vērtējama kopā ar ģimenes valsts pabalstu kā vienots veselums, un to neņem vērā, vērtējot personas materiālo situāciju. 

Rīt plānots skatīt arī lēmuma projektu par neuzticības izteikšanu Ministru prezidentam Arturam Krišjānim Kariņam. 

Lai noteiktu augstākajām amatpersonām ierobežojumu saņemt atalgojumu biedrībā vai nodibinājumā, deputāti darba kārtībā rosinājuši iekļaut grozījumus valsts amatpersonu interešu konflikta novēršanas likumā. 

Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisija rosinājusi darba kārtībā iekļaut Energoefektivitātes likuma grozījumus saistībā ar energoefektivitātes prasību izpildes termiņa pagarināšanu, kā arī grozījumus Autopārvadājumu likumā. Tie paredz noteikt ierobežojumu sniegt taksometru pakalpojumus starptautiskas nozīmes transporta infrastruktūras objektos – autoostās, dzelzceļa stacijās, lidostās, ostās. 

Saeimas 11.aprīļa sēdes darba kārtībā iekļauti 14 jautājumi. 

Ceturtdien pulksten 17.00 plānota amatpersonu atbilžu sniegšana uz deputātu jautājumiem. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI