DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. aprīlī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Kurzemes plānošanas reģions no ES fondiem Kurzemes attīstībai piesaistījis vairāk nekā 13 miljonus eiro

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Kurzemes plānošanas reģions 2014.  – 2020.gada plānošanas periodā, īstenojot 17 projektus dažādās  Eiropas Savienības  (ES) finanšu instrumentu programmās, Kurzemes attīstībai piesaistījis vairāk nekā 13 miljonus eiro. Finansējums piesaistīts tādām Kurzemes reģionam nozīmīgām nozarēm kā atbalsts uzņēmējiem, izglītība, tūrisms, vides aizsardzība,  pievilcīga dzīves vide un sociālā nozare.

“Kurzemes plānošanas reģions papildu savām pamatfunkcijām, piemēram, teritorijas attīstības plānošanai, sadarbības nodrošināšanai starp pašvaldībām un to interešu pārstāvniecībai, ar projektu īstenošanu sekmīgi piesaista ES finansējumu Kurzemei.  Pašvaldības atzinīgi novērtē mūsu darbu, tāpēc arī nākamajā plānošanas periodā turpināsim darboties kā viens no Kurzemes attīstības dzinējspēkiem, izmantojot savas zināšanas un pieredzi ES fondu apguvē,” stāsta Evita Dreijere, Kurzemes plānošanas reģiona administrācijas vadītāja.

Visvairāk projektu īstenoti uzņēmējdarbības atbalstam, tūrisma  un vides aizsardzības nozarēs. To ietvaros radītas e-mācības, noderīgi mārketinga rīki un  noteikumu apkopojums par eksporta noteikumiem Latvijai pievilcīgos ārvalstu tirgos uzņēmējiem, pilnveidota dabas taku un tūrisma infrastruktūra Kurzemē, to piemērojot arī cilvēkiem ar kustību, redzes un dzirdes traucējumiem, uzlabota Kurzemes jahtu ostu infrastruktūra, izveidota pirmā eksperimentālā gliemeņu audzēšanas ferma pie Pāvilostas krastiem un paveikts vēl daudz citu aktivitāšu.

Savukārt viens no šobrīd apjomīgākajiem Kurzemes plānošanas reģiona īstenotajiem projektiem ir "Kurzeme visiem", kur, kopumā investējot vairāk nekā 6 miljonus Eiropas Sociālā fonda un 7 miljonus ERAF līdzekļu, tiks pilnveidoti sabiedrībā balstīti sociālie pakalpojumi Kurzemē, lai veicinātu personu ar invaliditāti dzīvi sabiedrībā un to nenonākšanu institūcijās.

Lai  informētu par paveikto ES fondu piesaistē, Kurzemes plānošanas reģions sagatavojis elektronisku brošūru “Īstenotie projekti Kurzemē 2014. – 2020.gadā”, kas pieejama Kurzemes plānošanas reģiona mājas lapā.

Par Kurzemes plānošanas reģionu

Kurzemes plānošanas reģions ir viens no pieciem plānošanas reģioniem, kas izveidots 2006. gada jūnijā ar mērķi – nodrošināt reģiona attīstības plānošanu, koordināciju, pašvaldību un citu valsts pārvaldes iestāžu sadarbību. Tas apvieno 20 pašvaldības: 18 novadus – Alsungas, Aizputes, Brocēnu, Dundagas, Durbes, Grobiņas, Kuldīgas, Mērsraga, Nīcas, Pāvilostas, Priekules, Rojas, Rucavas, Saldus, Skrundas, Talsu, Vaiņodes un Ventspils novadi, kā arī 2 republikas līmeņa pilsētas – Liepāju un Ventspili.

Vairāk par Kurzemes plānošanas reģionu, tā funkcijām un īstenotajiem projektiem var uzzināt: www.kurzemesregions.lv

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI