DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
09. aprīlī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Valsts pārvalde

I.Mūrniece: Melnkalne stiprina NATO paplašināto klātbūtni Latvijā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Mēs esam sabiedrotie Ziemeļatlantijas aliansē. Melnkalne stiprina alianses paplašināto klātbūtni Latvijā. Tas ir ieguldījums mūsu kopējā drošībā, sacīja Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece, tiekoties ar Melnkalnes parlamenta priekšsēdētāju Ivanu Brajoviču (Ivan Brajović) Vīnē, ikgadējās Eiropas Savienības (ES) valstu parlamentu priekšsēdētāju konferences laikā.

Tikšanās laikā I.Mūrniece novērtēja Latvijas un Melnkalnes labās attiecības un pauda ieinteresētību tālāk attīstīt parlamentāro dialogu.

Puses pārrunāja Melnkalnes virzību ES pievienošanās sarunās, uzsverot ES paplašināšanās ieguldījumu Eiropas drošībā un stabilitātē. “Mēs stingri atbalstām Melnkalni Eiropas Savienības paplašināšanās procesā. Īpaši svarīgs ir Melnkalnes regulārais atbalsts Eiropas Savienības nostājām ārējo attiecību un drošības jautājumos,” sacīja I.Mūrniece.

Sarunā ar Melnkalnes parlamenta priekšsēdētāju I.Mūrniece apliecināja valsts atvērtību dalīties ar ES integrācijas procesā iegūto ekspertīzi demokrātisko reformu jomās, īpaši, lai stiprinātu tiesiskumu un labu pārvaldību, akcentēja I.Mūrniece.

9.aprīlī Vīnē turpinās ES valstu parlamentu priekšsēdētāju konference. Tās pirmajā dienā parlamentu priekšsēdētāji pārrunāja ES paplašināšanās gaitu Rietumbalkānos un ES kaimiņu politikas aktualitātes.

Šogad konferenci rīko Austrija, kas prezidēja ES Padomē 2018.gada otrajā pusgadā, un tajā piedalās ES dalībvalstu un kandidātvalstu parlamentu priekšsēdētāji un Eiropas Parlamenta pārstāvji.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI