DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. aprīlī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Finanses

Finanšu ministrs piedalīsies Pasaules Bankas un Starptautiskā Valūtas fonda pavasara sanāksmē Vašingtonā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

No 8. līdz 14. aprīlim finanšu ministrs Jānis Reirs piedalīsies Pasaules Bankas Grupas (PBG) un Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) pilnvarnieku pavasara sanāksmē Vašingtonā, ASV. Vizītes ietvaros ministram plānota tikšanās ar ASV Valsts kases sekretāra vietnieku terorisma finansēšanas jautājumos Māršalu Billingsliju (Marshall Billingslea).

“Starptautisko organizāciju un uzraudzības platformu novērtējumam par Latvijas finanšu sektoru ir būtiska nozīme Latvijas tautsaimniecības attīstībā. Tomēr finanšu sektora sakārtošana nav tikai starptautisks jautājums. Reformas nozarē ir viena no galvenajām valdības prioritātēm, ko īstenosim, lai nodrošinātu drošību, stabilitāti un labklājību gan mūsu uzņēmējiem, gan ikvienam valsts iedzīvotājam nākotnē,” uzsver finanšu ministrs Jānis Reirs.

PBG un SVF pilnvarnieku pavasara sanāksmēs tiks izskatīts jautājums par inovatīvo tehnoloģiju integrēšanu PBG. Tāpat paredzētas diskusijas par PBG darbības stratēģijas Forward Look ieviešanu un Starptautiskās Rekonstrukcijas un attīstības bankas un Starptautiskās Finanšu korporācijas kapitāla pakotnes ieviešanas progresu, kā arī izaicinājumiem ilgtermiņa izaugsmei strauji augošas ekonomikas un attīstības valstīs.

SVF iepazīstinās ar savu vērtējumu par makro un finanšu riskiem, kā arī rekomendācijām politikas veidotājiem to mazināšanai. Sanāksmes dalībniekiem tiks prezentēta SVF plānoto darba programma, un SVF vadītāja Kristīne Lagarda (Christine Lagarde) turpinās sarunas ar dalībvalstīm, meklējot kompromisu SVF kvotu un pieejamo resursu jautājumā.

Ārpus oficiālajām SVF un PB sanāksmēm finanšu ministram Jānim Reiram plānotas nozīmīgas divpusējās tikšanās ar starptautisko kredītreitingu aģentūru Moody`s un Standard & Poor`s pārstāvjiem, kā arī dalība vairākās starpvalstu sanāksmēs un darba grupās.

Latvijas delegāciju vizītē pārstāvēs Finanšu ministrijas, Valsts kases, Ārlietu ministrijas un Latvijas Bankas amatpersonas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI