DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. aprīlī, 2019
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika
1
1

LTRK aicina uz forumu “Energoefektivitātes veicināšana uzņēmumos”

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Latvijas lielākā uzņēmēju biedrība Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kamera (LTRK) aicina uzņēmējus uz forumu “Energoefektivitātes veicināšana uzņēmumos”, kas notiks 18.aprīlī, plkst. 9:30, Uzņēmēju namā, Kr.Valdemāra ielā 35, kas tiek rīkots projekta “EUREMnext” ietvaros.

Foruma laikā ikvienam klātesošajam būs iespēja uzzināt par projekta “EUREMnex” programmu, kā bez maksas iesaistīties pilotkursā, kas sāksies jau 23.maijā, eksperti informēs par energoefektivitātes aktualitātēm Latvijā, savukārt Attīstības finanšu institūcijas ALTUM pārstāvji stāstīs par iespējām saņemt finansējumu energoefektivitāti veicinošu pasākumu veikšanai. Paredzēts, ka līdz pat 20 uzņēmumiem būs iespējas piedalīties bezmaksas apmācībās par energoefektivitāti, ko nodrošinās praktiķi.  

“Mēs vēlamies, lai uzņēmumi būtu informēti par to, kas tiem, ir jādara, lai kļūtu energoefektīvāki , kā arī par to, kādu atbalstu iespējams saņemt, lai pozitīvi ietekmētu uzņēmuma ikdienas darbību un attīstību, un gūtu vislabākos rezultātus,” saka LTRK Projektu daļas vadītāja Līga Sičeva, piebilstot, ka šādi forumi ir noderīgi gan informācijas iegūšanai, gan arī jau konkrētu risinājumu uzzināšanai, tādēļ aicina ikvienu uzņēmēju pieteikties dalībai.

Energoefektivitāte ir aktuāls jautājums ne tikai Latvijas, bet arī visas Eiropas Savienības mērogā, uzliekot konkrētus  pienākumus valstij un uzņēmējiem ieviest dažādus pasākumus, kas savukārt spēs sekmēt gan uzņēmumu efektivitāti, gan arī ietaupīt līdzekļus. Lai palīdzētu komercsabiedrībām ieviest valsts uzliktos pienākumus, LTRK iesaistījies Eiropas Savienības fondu projektā “EUREMnext”, kā mērķis ir pārņemt Vācijas un citu Eiropas Savienības biznesa atbalsta organizāciju labāko praksi energoefektivitātes veicināšanas pasākumu ieviešanā uzņēmumos.

Projektu “EUREMnext” finansē ES fondu programma “Apvārsnis 2020”. Aktivitātes Latvijā ietver apmācību kursa “EUREM – Energopārvaldītājs uzņēmumā” bezmaksas pilotapmācību kursa organizēšanu uzņēmumiem, kā arī “EUREM” programmas pilnveidošanu un pielāgošanu Latvijas vajadzībām.  

Plašāka informācija par forumu www.chamber.lv. Reģistrēties dalībai iespējams https://ej.uz/euremforums  līdz 16.aprīlim.  

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI