DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
08. aprīlī, 2019
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Uzaicinājums uz preses konferenci par OECD, LLU un ZM veikto pētījumu “Inovācijas, lauksaimniecības produktivitāte un ilgtspējība Latvijā”

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>

Plašsaziņas līdzekļu žurnālisti ir aicināti uz preses konferenci, kurā informēs par Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijas (OECD) sadarbībā ar Latvijas Lauksaimniecības universitāti (LLU) un Zemkopības ministriju veikto pētījumu “Inovācijas, lauksaimniecības produktivitāte un ilgtspējība Latvijā”.

Preses konferencē piedalīsies zemkopības ministrs Kaspars Gerhards, LLU rektore Irina Pilvere un OECD Tirgus un lauksaimniecības direktorāta direktors Kens Ašs (Ken Ash). Preses konferencē notiks arī svinīga grāmatas eksemplāru pasniegšana valsts augstskolām, kuras nodrošina ekonomikas studijas, kā arī Latvijas Nacionālajai bibliotēkai.

Preses konference notiks 11. aprīlī, ceturtdienā, plkst. 11.00 Zemkopības ministrijas ēkas 314. telpā (3. stāvā), Republikas laukumā 2, Rīgā.

Pirms preses konferences plkst.10.00 paredzēts seminārs par pētījuma rezultātiem ar zemkopības ministra, OECD pārstāvju un pētījuma izstrādē iesaistīto pušu (nozares organizācijas un institūcijas, un akadēmiskās iestādes) dalību. Ierašanās no plkst. 9.45.

Pētījuma “Inovācijas, lauksaimniecības produktivitāte un ilgtspējība Latvijā” izstrāde norisinājās divus gadus, pētījumā apskatītas Latvijas lauksaimniecības un pārtikas nozares un to ekonomikas un sociālās politikas jomas – tirdzniecības, nodokļu, izglītības, nodarbinātības un citas, kas ietekmē lauksaimniecību. Izvērtēti inovāciju radīšanu un ieviešanu, kā arī lauksaimniecības produktivitāti un ilgtspējīgu dabas resursu izmantošanu stimulējošie un kavējošie faktori. Pētījumā sniegtas OECD rekomendācijas lauksaimniecības un pārtikas nozari ietekmējošu politiku uzlabošanai Latvijā.

Lūgums informēt par dalību preses konferencē līdz 10. aprīļa, trešdienas, plkst. 16.00, rakstot uz Ilze.Rubina@zm.gov.lv vai zvanot Ilzei Rubīnai pa tālruni 67027116.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI